Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKRIVENE UBICE U KUĆI: Iznenadiće vas koji predmeti su opasnost za dete - ovih 10 držite van njihovog domašaja

Predmeti opasni po život deteta nalaze se u svakom domu - iznenadićete šta sve može da bude pretnja dečjem zdravlju.

 skrivene ubice, opasni predmeti u kuc Izvor: Shutterstock

Iz hitne pomoći otkrili su kojih 10 predmeta morate držati van domašaja deteta da biste izbegli tragediju. Među predmetima su kutija za led, ključevi od automobila i pojas za bade mantil, navodi britanski portal thesun.co.yu. Tiny Hearts Education, sa sedištem u Australiji, pruža roditeljima informacije koje su im pod pomoći za negu i razvoj male dece. Na svojoj Instagram stranici naveli su predmete za koje bi retko ko pomislio da su opasni za malu decu. Evo koji su!

Žice/kanapi duži od 20 cm, užad, žice ili kaiševi predstavljaju opasnost od davljenja za dete. Ovo ppdrazumeva punjač za telefon, pojas za mantil, trake za roletne ili zavese, igračke sa žicama. Manje vodene površine su takođe opasnost. Roditelji se uvek plaše za decu u blizini velike vode - jezera ili bare, na primer. Ali Tini Hearts upozorava da je „sve što je potrebno jeste 20 sekundi i nekoliko centimetara vode da se dete udavi“. Iz tog razloga, najbolje je držati decu podalje od činije za vodu za kućne ljubimce, kade, kutije za led.

Baterije različitih veličina su opasne. Male baterije predstavljaju opasnost za decu jer mogu da ih progutaju. Oni mogu izazvati ozbiljna unutrašnja oštećenja organa deteta zbog kiseline. Opšte je poznato da deca ne bi trebalo da imaju igračke sa dugmadima. Postoji veliki broj predmeta za domaćinstvo koji takođe sadrže male baterije.

Na listi opasnih predmeta su i ključevi od automobila, satovi, kartice, lekovi. Tablete deci mogu izgledati kao slatkiši, što povećava rizik da će biti zainteresovani. Roditelji se takođe podsećaju da vruće predmete drže van domašaja, kao što su lonci i tiganji, vrući čaj ili kafa. Ako dete zadobije opekotine, morate odmah da mu pružite prvu pomoć kako biste minimizirali ožiljke ili oštećenje tkiva.

BONUS VIDEO

Pogledajte

01:56
Tragedija u Sremčici: nastradala žena u požaru
Izvor: Instagram/serbialive_beograd_rezerva
Izvor: Instagram/serbialive_beograd_rezerva


Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica