Jedan tata izazvao je žestoku debatu nakon što je otkrio da je odsekao kosu svojoj ćerki jer je bio umoran od svađe sa njom svakog jutra. Samohrani otac je priznao da je "svako jutro bitka" sa njegovom sedmogodišnjakinjom, koja odbija da češlja kosu koja joj je porasla do struka - zbog čega se zamrsi i slepi.

Kako je odbijala da brine o svojim dugim pramenovima, on ih je odsekao do ramena, a devojčica je to teško podnela. "Upozorio sam je tokom prošle godine da ako ne počne da češlja kosu barem dva puta dnevno, biće kraće ošišana", napisao je tata na društvenoj mreži Reddit, a prenosi portal The Sun.

Razgovarao je sa svojom bivšom partnerkom o situaciji, a ona se "složila" da bi tata trebao da ošiša devojčicu ako njihova ćerka "ne preuzme odgovornost za održavanje i higijenu svoje kose".

A kako on takođe ima dugu kosu, pokušao je da se posluži kao primer da pokaže da ako on može da se brine o svojoj kosi - i ona bi trebalo da može.

"Pokazao sam joj više puta kako stavljam kosu preko grudi da bih očešljao krajeve, što ona nema dovoljno spretnosti da uradi", objasnio je on. "Češljam odozdo i polako napredujem; znam kako da češljam kosu pošto je moja duga. Ona ne ulaže nikakav napor u to, spušta četku i odluta da igra igrice i tu dolazi do rasprave. Ona ne mora da bude samostalna skroz, ali mora bar da pokuša."

Takođe je poprskao različite proizvode za rščešljavanje kose i četke kako bi proces češljanja bio manje bolan za devojčicu. Stvari su se zahuktale jednog jutra nakon druge svađe, kada joj je rekao da ode po makaze i sedne ispred njega, nakon čega joj je "ošišao kosu na oko centimetar ispod njenih ramena".

"Bila je slomljena. Nastavila je da plače još sat vremena dok sam je vozio kod bake i deke da je čuvaju jer sam išao na posao. Moja majka i moja sestra su se jako naljutile na mene. Mama mi je rekla da ću upropastiti ćerku ako ne počnem da pohađam časove roditeljstva i da je njeno šišanje potpuno nepotrebno."

Svoju objavu je završio pitanjem da li je uradio pravu stvar, ali je većina ljudi insistirala je da je "preterao".

"Šišanje kao kazna je poražavajuće i pred vama je mnogo posla da se oporavite od ovoga", napisao je jedan.

"Zatvorenici se, pobogu, nasilno šišaju."

"Reći 'U redu, pa, razgovarali smo o ovome pedeset puta, tako da ćemo večeras posle posla morati da to presečemo', a onda da to uradimo kasnije, bio bi bolji pristup", rekao je drugi.

"Prelazak sa kose do struka na kosu ispod ramena kao reakcija na nečešljanje kose je verovatno prilično traumatično za nju", složila se treća.

Drugi su branili tatu komentarima: "Meni ne zvuči kao da si to uradio u besu – a nisi joj obrijao glavu, tako da sam iskreno sa tobom u ovome."

"Ako ne može da se pobrine za to, opišajte je."

"Sa 7 je dovoljno stara da se brine o tome", složio se drugi.

"Moj sin ima 6 godina i takođe ima dugu kosu. On zna da će se ošišati ako se ne brine o njoj."

Nakon odgovora na njegovu objavu, otac se vratio da doda još jedan komentar, insistirajući da se njegova ćerka "već oporavila".

"Ona više nije uznemirena", napisao je.

BONUS VIDEO: 

Tata igra da nasmeje ćerku TikTok/ brittanylarsenn_

(Yumama/T.A.S.)