Tokom zime, vrlo je važno da decu oblačimo dovoljno toplo i kvalitetno. Dobre cipele koje ne propuštaju, debeli džemperi, jakna. Sve su to neophodne stvari.

Kada je napolju veoma hladno i temperatura se kreće oko nule, skafanderi su najbolja investicija za dete. Ipak, u moru različitih, potrebno je odabrati onaj koji će biti najbolji za dete. Pogledajte na šta treba da obratite pažnju:

1. Važno je da bude vodootporan

Deca obožavaju igru na snegu, a neretko se potpuno mokra vrate u kuću. Baš iz tog razloga, važno je da skafander bude vodootporan, baš kao i obuća. Uvek pri kupovini skafandera prvo gledajte da li je vodootporan i obratite pažnju na to da li su šavovi čvrsti.

2. Da li dobro greje dete?

Kako bi detetu bilo toplo čak i tokom najhladnijih dana, obratite pažnju na to da li je materijal dobar izolator. To čak i ne mora da znači da je skafander debeo, već da ima dobar materijal koji čuva toplotu.

4. Da li je praktičan za skidanje?

Skafander se generalno teže skida, jer je iz jednog dela. Iako je jako topao i izoluje dete, može biti problem ako mu se žuri u toalet. Postoje skafanderi kod kojih rajsferšlus ide dosta dublje, što će detetu olakšati odlaske u toalet i ubrzati skidanje. Takođe, možete odabrati dvodelni skafander, koji će dete mnogo lakše skidati.

5. Ako se dete igra često u snegu, odaberite skafander iz dva dela

Ovaj tip skafandera reguliše temperaturu veoma dobro, a praktičniji je za kretanje. Kada detetu postane previše toplo, može prosto da skine gornji deo.

6. Ako vam je toplota na prvom mestu, odaberite flanel

Flanel se obično nalazi sa unutrašnje strane i ima ulogu da dodatno ugreje dete, kao još jedan sloj odeće.

Kako odabrati veličinu skafandera?

1. Birajte za broj veći skafander

Ako odaberete broj veći skafander, onda ćete imati mogućnost da ispod obučete još slojeva.

2. Neka dete uvek obuče skafander pre kupovine

Ovako ćete znati da li mu je previše veliki i da li mu je udobno. Neka se prošeta, pokrene ruke, kako biste videli da li mu odgovara. Isprobajte rajsferšluse i dugmiće da li rade.

3. Pogledajte kraj rukava i nogavica

Ovaj deo ne treba da bude previše širok, jer će u tom slučaju sneg da upada ispod. Zato obratite pažnju da bude skroz uz zglob.

izvor: yumama