Kako je zovu “italijanska penicilin supa”, vas ugreje kao nijedna druga i sjajna je u jesenjoj sezoni prehlada. Kada vam je mališan bolestan, tužan ili samo treba da pojede nešto na kašiku, to je najbolja stvar koju možete da napravite. Celo jelo se skuva za pola sata i ne zahteva posebno kuhinjsko umeće.
Sastojci
- 1 kocka za supu od povrća ili 1 kašika suvog začina
- 1 luk, oljušten i narezan na četvrtine
- 2 cm đumbira
- 2 šargarepe, očišćene
- 4 štapića celera, isečenih na pola
- 6 karanfilića
- par čenova belog luka, po ukusu
- so po ukusu
- 100 g testenine
- crni biber
- svež peršun iseckani
Priprema
Stavite 2 litra vode da proključa pa dodajte kocku za supu, da se rastopi. Dodajte svo povrće i dinstajte 25 minuta, dok malo ne omekša. Posebno kuvajte testeninu dok se povrće krčka.
Koristeći šupljikavu kašiku, pažljivo izvucite celo povrće i prebacite ga u blender sa oko 2 šolje supe ili uzmite štapni mikser i usitnite povrće u supi. Sipajte to nazad u svoju supu ili sve zajedno dobro promešajte. Dodajte kuvanu testeninu po izboru i prelijte čorbu preko vrha. Pospite svežim peršunom i crnim biberom i uživajte.
BONUS VIDEO
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna