Život novopečene mame nije nimalo jednostavan jer je potrebno malo vremena da se privikne na brigu o malenom ljudskom biću i svim novim obavezama. Međutim, sve je lakše uz malo humora, pa je zato jedna mama duhovito opisala satnicu odnosno kako izgleda njen dan.

Kažu nam da će beba morati često da jede, da ćemo morati da je presvlačimo i da će spavati. Svaka žena je barem jednom pomislila da će, nakon što to završi, moći bar malo da se posveti sebi, možda i da vežba. Ali, tek kada dođemo u taj period života, shvatimo kako majčinstvo izgleda.

6:30 Budim se jer mi se beba migolji kod ramena. Opet sam zaspala dok sam je dojila. Ne brinem se, obezbedili smo sve da beba bude siguna u snu. Jedino što mi je mleko išlo iz grudi dok sam tako spavala. Samo privučem bebu da nastavi da sisa. Opet zaspimo.

7:30 Opet se dešava isto, opet sam zaspala pre nego što sam navukla majicu.

9:00 On je budan, ali neće da leži. Pokušavam da ga dojim još malo, da zatvorim oči bar na kratko, ali moram da mu promenim pelenu. Oblačim se i idemo na presvlačenje pelene. Opet je tako malo stvorenje kakilo toliko da ne poverujete.

9:08 Budan je, ali neće da legne. Držim ga u marami na grudima dok pokušavam da pripremim doručak. Nekoliko pahuljica mi je palo i na njegovu glavu, pa sada plače.

10:00 Vadim ga iz marame, idemo u dnevnu sobu i ponovo ga dojim. Umiruje se. Uspela sam da odgledam celu epizodu serije. Zaspao je i ovo je mnogo lepše nego što sam mislila.

10:59 Vreme je da mu opet promenim pelenu. Ipak nije toliko lepo. Zar nisam malopre menjala pelene?

11:05 Stavljam ga u ljuljašku za bebe, vrlo brzo se budi, ali opet zaspi. Na stolici mi je ostala odeća koju treba da složim, i kupatilo mi je u neredu. Trebalo bi da uradim bilo šta od toga.

12:00 Beba se budi, a ja sedam da pokušam da pojedem par keksića. Morala sam opet da mu menjam pelene, a tek sam uzela keks u ruke. I, naravno, opet je vreme za dojenje. Grudi su mi se upalile i sada nam je sve duplo teže.

13:00 Krenula sam da se kupam, vidim da je zadovoljan i miran. Završila sam sva mokra, ali sa bebom u rukama. Jedva sam uspela da se okupam.

14:00 Opet ga dojim. Oboje moramo da odspavamo posle onog u kupatilu. Dok spavam, zamišljam kako bi bilo lepo malo se našminkati.

16:00 Suprug dolazi kući. Čim je ušao, napravio je ružnu facu jer se beba opet ukakila. Posle celog dana, na njega je red da presvuče sina.

17:00 Suprug mi napokon pravi neku pravu hranu, da nisu keksići. Pričamo o tome kako mu je prošao dan među svim tim ljudima kojima ne mora da menja pelene od jutra do mraka.

17:30 Jedem, napokon. Ne držim bebu u rukama. Mogu da se opustim.

18:00 - 21:00 Klaster dojenje. Sedim na kauču i čitam, dok beba menja stranu na kojoj sisa. Malo pravi pauze, pa nastavlja. U ovo vreme smo suprug i ja ranije išli negde na večeru... Počinjem da plačem kada se setim. Zar ću biti vezana za kauč satima i satima svakog božjeg dana? I baš tad, mališa je zaspao.

21:05 Menjamo mu pelenu i uspevamo da ga ne probudimo. Stavljamo ga u krevetac, sada ćemo imati bar dva sata za sebe. Koristimo to vreme da sedimo na kauču. Roditelji smo tek dve nedelje, a već smo lenčuge, duhovito je završila ova mama.

BONUS VIDEO: 

Mama otkrila kako beba prespava noć TikTok/caitsjayne4

(Yumama/N. Z.)