Deca sa 10 meseci izgovaraju prve reči, puze, neki prave prve korake, uče kako da idu na nošu, ali jedan mališan otišao je korak dalje. On ima veštine koje ima retko koji njegov vršnjak. Njegova mama na TikToku podelila je snimak koji je malo koga ostavio ravnodušnim.

Naime, dečak od 10 meseci učestvuje u kućnim poslovima i mama ga rado uključuje u ovim aktivnostima. On pere sudove, uključuje veš mašinu, slaže posuđe u sudomašinu i sređuje po kuhinji. Mama ga rado angažuje u svim kućnim poslovima kako bi od malena shvatio koji su sve zadaci važni za svakog člana domaćinstva.

"Neka vaša beba i deca gledaju/pomažu u vašim svakodnevnim poslovima. Čak i ako traje malo duže ili je malo neurednije. To je tako važno za njihov razvoj i oni uživaju u tome!" - napisala je mama, a mnogi su imali pozitivne komentare:

"Moj trogodišnji sin voli da mi pomaže u kućnim poslovima, ali mrzi da pokupi svoje igračke." - napisala je jedna mama.

"Moje dete nije ni hodalo dok nije napunilo 13-14 meseci. Sada se osećam stvarno da zaostajem. - napisala je druga.

"Definitivno učim svog sina ovome jer ne mogu da podnesem muškarce koji misle da su kućni poslovi ženska odgovornost i moja mama nam nikada nije dozvolila da radimo bilo šta što sam morala da naučim kada sam se udala sa 23 godine." - napisala je još jedna mama.

BONUS VIDEO:

Kako devojčica od 5 godina uspavljuje sestricu TikTok/halesmoore

(Yumama/T.A.S.)