Starla Elis je dočekala svoje treće dete Amaris putem hitnog carskog reza u novembru prošle godine, ali nakon što je otišla kući sa svojom novom bebom, njeno zdravlje se zastrašujuće pogoršalo

Starla Elis, 30, odvedena je u bolnicu kada se porodila prošlog novembra, a nakon nekoliko iscrpljujućih sati, lekari su bili primorani da urade hitan carski rez kada se beba zaglavila. Starlino treće dete, sin Amaris, težio je neverovatnih 4400g i nakon što je dočekala novu bebu, ova mama je poslata kući nakon, sve je srećno završilo. Međutim, majka troje dece ubrzo je počela da oseća „gorući bol“ u donjem delu leđa, koji se potom pomerio na njen stomak i desnu nogu. Starla je verovala da su to samo njeni hormoni trudnoće, pa se u početku nije uznemirila. Ali kada je bol postao „mučan“, otišla je u bolnicu, gde su joj, kako je rekla, lekari rekli da ima jedan krvni ugrušak u desnoj nozi. Starli su prepisali lekove za razređivanje krvi i otpuštena je iz bolnice, ali posle dva dana nije mogla da savije nogu i otišla je u drugu bolnicu da otkrije uzrok svog iscrpljujućeg bola.

Posle ultrazvuka, zapanjeno medicinsko osoblje otkrilo je da Starla ima 20 ugrušaka u nozi i da joj je potrebna hitna operacija. Sada, mama iz Dejtona, Ohaja poziva druge novopečene mame da budu na oprezu kada je u pitanju njihovo zdravlje i da budu „uporne“ sa doktorima ako osete da nešto nije u redu.

„Slomila sam se kada sam videla koliko mi je krvnih ugrušaka u nozi jer nisam znala da je tako loše. Videvši fotografiju svih krvnih ugrušaka stavila sam u perspektivu koliko je bilo opasno i  blizu toga da izgubim život. Ne samo da me je fotografija 20 krvnih ugrušaka šokirala, već me je povredilo i to što me je prethodni doktor pustio da izađem iz bolnice“, objasnila je ona.

„Napravili su neke testove i pronašli ugrušak u mojoj femoralnoj arteriji i dali su mi lek za razređivanje krvi i rekli su mi da se javim lekaru za nedelju dana i poslali su me kući. Dok su me otpuštali, bila sam prilično zabrinuta jer sam imala osećaj utrnuća u nozi, ali sam to ignorisala jer je u bolnici rečeno da je sve dobro i da odem“, rekla je Starla i u početku je verovala da razređivači krvi deluju, sve dok nije mogla ni da pomeri nogu.

„Potpuni užas mi je prolazio kroz glavu i mislila sam da bih mogla da izgubim nogu“, izjavila je ona i otkrila da takođe pati od opasno visoke temperature. Nakon što se uputila u drugo odeljenje hitne pomoći u drugoj bolnici, konačno joj je postavljena dijagnoza, a Starla je priznala da se „slomila“ kada su ugrušci uklonjeni. „Poznajete svoje telo i ako osećate da nešto nije u redu, morate da ga proverite“, molila je ona. "Obavezno se obratite svom lekaru jer krvni ugrušci mogu biti fatalni."

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kako devojčica od 5 godina uspavljuje sestricu TikTok/halesmoore