Sve će se promeniti kada postaneš majka! Ovu rečenicu čuje svaka trudnica, a većina odmah pomisli na promene u načinu života i obavezama. I to je zaista istina. Međutim, očekujte i promene na svom telu.

Nakon porođaja, vašem telu će biti potrebno više vremena da se vrati u normalu. Mnoge stvari će se promeniti, a iskusne mame vam to nisu pričale! Ovo su neke neočekivane promene nakon porođaja:

1. Proći će dosta vremena dok ne uspete da uđete u svoju staru odreću koju ste nosili pre trudnoće.

2. Pupak više neće biti kakav je bio pre.

3. Grudi će vam se promeniti. Sa dojenjem dolazi toliko promena, grudi će biti veće, osetljivije, potpuno drugačije nego što su bile pre.

4. Vratiće vam se menstruacija, a krvarenje posle porođaja će trajati neko vreme!

5. Tamna linija na stomaku može ostati, kod nekih žena prosto ne izbledi.

6. Kosa će vam opadati i to sve usled hormonske promene. Tokom trudnoće je bila prelepa, ali sada ćete morati malo da se pobrinete o njoj, zbog opadanja.

7. Stomak neće spadati tako brzo posle porođaja. Biće potrebno vreme da se stomak vrati, a na vama je da se okrenete zdravoj ishrani, kretanju koliko vam je dozvoljeno, i odmaranju koliko ste u mogućnosti!

8. Možda ćete često plakati. Svi misle da su hormoni odgovorni za ponašanje u trudnoći, ali oni će raditi i nakon porođaja.

9. Biće vam mnogo toplije nego inače. Dešavaće se napadi toplote usled promene u hormonima.

10. Vaš polni organ će biti drugačiji. Obično lekari preporučuju da se ne upuštate u seksualne odnose šest nedelja posle porođaja.

izvor: yumama