Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditeljske dileme: Sling marama ili kengur nosiljka?

Pored dojenja, nošenje bebe predstavlja najbliskiji kontakt sa majkom. To je zaista nezamenljivo iskustvo. No, mnogi roditelji imaju dileme kada je u pitanju nošenje njihovog deteta: Da li i koliko treba nositi bebu? Hoće li se ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Nema jedinstvenog recepta koliko bebe treba da se nose. One su jako različite, pa samim tim i njihove potrebe ne mogu da se zadovolje na isti način.

Sling marama

Prevremeno rođenim bebama treba stvoriti uslove kao da su još uvek u stomaku, najbolje direktnim kontaktom koža na kožu, uz osluškivanje otkucaja srca majke. Za to su veoma pogodne Sling marame za bebe.

Prilagodljivost i podešavanje: Pored nekoliko načina na koje dete može da se nosi, postoji mogućnost podešavanja i u toku samog nošenja (ako, na primer, mama želi da doji bebu, a potom da je vrati u položaj za nošenje). Prilagodljivost je velika - kako za onog ko nosi bebu, tako i za samo dete, u zavisnosti od željene aktivnosti.

Prednosti Sling marame

u odnosu na druge vrste nosiljki su brojne: -položaj bebe je prirodniji, što je posebno važno u prvih šest meseci, -beba je mnogo bliže uz vas, pa možete i da je dojite, -marama je izuzetno lagana i ne zauzima puno prostora,-leđa vas ne bole jer ne morate da joj se prilagođavate

Obratite pažnju: Izuzetno je važno da tkanina bude čvrsta, posebno ojačana tamo gde su bebina leđa, kako bi njen kičmeni stub bio prav, kao i da su prstenovi marame testirani na opterećenje, da ne bi došlo do pucanja. Obratite pažnju na deo koji ide preko vašeg ramena - on ne sme da vas sputava pri pokretima ruke. Takođe, treba da prati oblik ramena, kako vas ne bi bolela leđa prilikom nošenja bebe.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica