Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razvoj, zdravlje i nega bebe

Roditeljske dileme: Sling marama ili kengur nosiljka?

Autor Natasa Djordjevic
Autor Natasa Djordjevic

Pored dojenja, nošenje bebe predstavlja najbliskiji kontakt sa majkom. To je zaista nezamenljivo iskustvo. No, mnogi roditelji imaju dileme kada je u pitanju nošenje njihovog deteta: Da li i koliko treba nositi bebu? Hoće li se ...

Izvor: Foto: Shutterstock

Nema jedinstvenog recepta koliko bebe treba da se nose. One su jako različite, pa samim tim i njihove potrebe ne mogu da se zadovolje na isti način.

Sling marama

Prevremeno rođenim bebama treba stvoriti uslove kao da su još uvek u stomaku, najbolje direktnim kontaktom koža na kožu, uz osluškivanje otkucaja srca majke. Za to su veoma pogodne Sling marame za bebe.

Prilagodljivost i podešavanje: Pored nekoliko načina na koje dete može da se nosi, postoji mogućnost podešavanja i u toku samog nošenja (ako, na primer, mama želi da doji bebu, a potom da je vrati u položaj za nošenje). Prilagodljivost je velika - kako za onog ko nosi bebu, tako i za samo dete, u zavisnosti od željene aktivnosti.

Prednosti Sling marame

u odnosu na druge vrste nosiljki su brojne: -položaj bebe je prirodniji, što je posebno važno u prvih šest meseci, -beba je mnogo bliže uz vas, pa možete i da je dojite, -marama je izuzetno lagana i ne zauzima puno prostora,-leđa vas ne bole jer ne morate da joj se prilagođavate

Obratite pažnju: Izuzetno je važno da tkanina bude čvrsta, posebno ojačana tamo gde su bebina leđa, kako bi njen kičmeni stub bio prav, kao i da su prstenovi marame testirani na opterećenje, da ne bi došlo do pucanja. Obratite pažnju na deo koji ide preko vašeg ramena - on ne sme da vas sputava pri pokretima ruke. Takođe, treba da prati oblik ramena, kako vas ne bi bolela leđa prilikom nošenja bebe.

Najnovije

Vesti

Porodica