Grčevi kod beba su prva misterija sa kojima se roditelji sretnu i to samo par dana nakon što svog malog anđelčića dovedu kući. Privremeni su i normalni, ali ne postoji način da potpuno nestanu.

Međutim, roditelji se na sve načine bore da ublaže nelagodu svojim bebama, pa kupuju čajeve, kapi, probiotike i sve što čuju da može da pomognu. Pored svih tih medicinskih proizvoda, postoje i flašice za koje se mnogi roditelji kunu da je bebama pomoglo da umanje grčeve.

U pitanju su Anti-Colic flašice, specijalno dizajnirane da smanje vazduh koji beba unese u creva tokom hranjenja, a samim tim utiče i na smanjenje grčeva.

U ove flašice ugrađen je jedinstveni ventil u cuclu koji se savije dok se beba hrani kako bi se sprečilo stvaranje vakuuma i ispušta vazduh prema zadnjem delu bočice. Na taj način drži vazduh u bočici dalje od bebinog stomaka kako bi se smanjili gasovi, podrigivanje i bljuckanje.

Beba, grčevi
Shutterstock Grčevi

"Započela sam hranjenje bebe običnom staklenom flašicom, nisam ni znala da postoje ove koje pomažu kod grčeva. Međutim, moje dete je imalo problem, noću se budilo u plaču zbog grčeva, kapi mu nisu pomagale, delovalo mi je da nema kraja. Iskusna drugarica mi je preporučila Anti-colic flašicu koja je brzo pokazala rezultate. Naravno, grčevi nisu magično nestali jer je to nemoguće, ali su se toliko smanjili da smo svi lakše podnosili tu nelagodu. Ovo je definitivno spas i žao mi je što od samog početka nisam znala za njih", rekla nam je mama Ivana.

Evo kako izgledaju Anti-colic flašice i koliko koštaju u Srbiji:

Printskrin/junglebaby Flašice koje pomažu kod grčića

(Yumama)