Manekenka Adrijana Lima pojavila se na premijeri filma "Air" sa svojim partnerom Andreom Lamersom sa kojim je u septembru prošle godine dobila sina. Andrijana je blistala u crvenoj haljini, ali se našla i na meti mnogih domaćih, ali i svetskih kritičara.

Mnogi su komentarisali njen stomak, verovatno smatrajući da manekenke nemaju pravo na period oporavka od porođaja. Na njenu stranu, stala je naša poznata nutricioniskinja Zvezdana Ljubenković Marković koja je stručno objasnila sve o porođajnom oporavku.

"Setite se ovoga kada sledeći put osudite nečiji izgled", napisala je nutricionistkinja, a onda detaljno objasnila šta je to što joj je izazvalo reakcije.

"Sinoć pročitam nslov: 'Adrijana Lima pokazala ponovo stomak posle porođaja' sa nastavkom kako je sramota što još uvek nije doterala liniju, kako joj se stomak presavija u ovoj glamuroznoj haljini. Nažalost, zbog ovakvih stvari današnje žene imaju ozbiljne postporođajne depresije zbog ne prihvatanja svog tela. GODINU DANA je telu potrebno da se 'oporavi' od porođaja i sramno je bilo kakvo osuđivanje, jer ne znate kako se žena oseća i koliko hormoni i dalje utiču na sve", napisala je Zvezdana, a onda se obratila i ženama lično:

"Žene, polako i sve će doći na svoje kada za to budete spremne i želele. Ne idite na rigorozne dijete, agresivne masaže i tretmane (pogotovo ne u toku dojenja), trening dok ne dobijete zeleno svetlo od svog ginekologa", zaključila je nutricionistkinja.

Adrijana Lima, nutricionistkinja
Printskrin, Instagram/nutricionistazlj Nutricionistkinja Zvezdana Ljubenković Marković o Adrijani Limi

Podsetimo se kako je Adrijana izgledala u trudnoći:

Gigi Iorio / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Daniele Cifalà / MEGA / The Mega Agency / Profimedia Adrijana Lima

(Yumama)