Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAMARA JE ABORTIRALA, A ONDA SU USLEDILE KOMPLIKACIJE: Dali su mi dva izbora, osetila sam strah ali znala sam šta želim

Tamarina ispovest o abortusu je nesvakidašnja.

 Trudnoća, tužna, abortus, bol Izvor: Shutterstock

Priče o abortusu uvek će naići na osudu, ali i na podršku, zavisno kako ko gleda na to, ali i zavisi od razloga koji je ženu doveo na takvu odluku. Nedavno je svoju priču ispričala Sara koja je abortirala jer nije želela da rodi dete nasilniku, a sada je jedna Tamara otkrila svoje iskustvo o abortusu.

Možda će vas zanimati

"Čim sam završila fakultet saznala sam da sam trudna. Čak i pre nego što sam uradila test na trudnoću, znala sam da bih abortirala ako se pokaže pozitivnim. U to vreme trebala sam da započnem svom prvi posao, moj partner je radio u restoranu. Znala sam da još nismo ni emotivno ni finansijski spremni za roditeljstvo, i znala sam da ne želim da budem trudna!, započela je svoju priču Tamara, a onda otkriva šta se dogodilo kada je potvrdila trudnoću:

"Čim sam dobila pozitivan test pozvala sam kliniku kako bih zakazala abortus. Partner me je ujutru odveo na intervenciju. Čim sam ugledala kliniku srce mi se steglo, a kada sam ušla unutra bilo mi je još teže. Dok sam čekala na proceduru, u čekaonici je bilo dosta žena, i mnoge su podelile svoja iskustva i zašto su donele takvu odluku. Više njih me je pitalo zašto želim da abortiram ako imam partnera, zašto jednostavno ne zadržim dete. Osetila sam neki stid! Nikad se nisam pitala da li je moja odluka ispravna, ali osećala sam se ućutkano kada sam podelila svoju priču."

 Tamara je uradila test na trudnoću
Tamara je uradila test na trudnoću
Izvor: Shutterstock

Po povratku iz bolnice Tamara je otkrila da je bila vrlo iscrpljena i da je ceo dan spavala. Naravno, njen partner je bio sve vreme uz nju i pružio joj podršku. Međutim, nekoliko nedelja posle procedure shvatila je da nije sve u redu.

"Nekoliko nedelja od abortusa, primetila sam da i dalje krvarim. Nisam puno razmišljala jer su mi rekli da krvarenje može trajati 4-6 nedelja, tako da sam sačekala. Posle 7 nedelja, ništa se nije menjalo, a ja sam osetila zabrinutost. Pozvala sam svog doktora i otišla na pregled. Pronašli su kolekciju ćelija u mojoj materici", govori Tamara, a onda objašnjava šta to znači i kako je tekao dalje njen oporavak:

"Dali su mi dva izbora. Da sačekam da vidim šta bi se moglo razviti iz ovih ćelija, ili da ponovim postupak abortusa kako bi se sve to uklonilo. Pojavili su mi se strahovi i sumnje, pitala sam se šta da radim. Međutim, odlučila sam se za ponovnu proceduru. Želela sam da završim jednom sa tim, da mi krvarenje prestane! Drago mi je da sam to izabrala jer su me sutradan pozvali i rekli da je prva procedura bila neuspešna, kolekcija ćelija je zapravo bila trudnoća", zaključuje Tamara koja smatra da se nije pokajala zbog svoje odluke.

Šta vi mislite, da li je Tamara ispravno postupila?

Anketa

Šta vi mislite, da li je Tamara ispravno postupila?

  • Ne, nema opravdanja za abortus

    38.46% (30)

  • Mislim da je trebala da zadrži kad već nije uspelo iz prvog puta

    33.33% (26)

  • Da, apsolutno je podržavam

    28.21% (22)

Šta vi mislite, da li je Tamara ispravno postupila?

Rezultati

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece, ali i abortusa i vantelesnih oplodnja. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica