Odluka o abortusu je uvek teška, ma u kakvim uslovima da ste. Međutim, nekada je potpuno razumna i ispravna jer je ipak najbitnije razmišljati da li ćete roditi dete koje će imati normalnu budućnost ili od kog ćete 'napraviti mučenika'.

Ovo je priča jedne Sare koja je odlučila da uradi abortus jer nije želela da ostatak života provede pored nasilnika.

"2018. godine bila sam u vezi sa muškarcem koji je bio 13 godina stariji od mene. Moja veza je u startu bila toksična, ali onda je došlo do fizičkog nasilja ali i seksualnog zlostavljanja, iako sam oduvek mislila da sam čvrsta i da nikom neću dozvoliti da se tako ponaša prema meni. Ali zlostavljači su uglavnom manipulatori, i lako potpadnete pod njihov uticaj. Zbog zlostavljanja sam mnogo alkohola pila, a kada sam zatrudnela nisam znala sve do skoro dva meseca, čak sam prvog meseca i dobila menstruaciju a za drugi sam mislila da se poremetilo zbog mog načina života", započela je svoju priču Sara, a onda otkrila kako su se stvari razvijale kada je nasilniku rekla za trudnoću.

"On nije bio iznenađen, čak je bio i vrlo uzbuđen. Verujem da je to uradio namerno kako bi me uvukao u svoju zamku, ali kada sam mu rekla da ne želim da zadržim dete, zlostavljanje je postalo još gore. Srećom, uspela sam da zakažem abortus samo dve nedelje pre nego što je bilo prekasno. On je obećao da će me odvesti tamo, a kada je svanulo jutro u kom treba da odem u bolnicu, nestao je."

Tužna, žena
Shutterstock 

Sara je bila sigurna u svoju odluku, uzela je taksi i uputila se u bolnicu. Usput je očajnički zvala nekoliko prijatelja koje je molila da dođu po nju posle procedure. Nakon što je sve završeno nju je stigla depresija.

"Borila sam se sa depresijom od svoje 14. godine, i cela moja porodica se bori sa njom. Izlazila bih iz kuće samo kada moram na posao, potpuno sam se izolovala, čak sam počela više da pijem i da se samopovređujem. Trebalo mi je šest meseci da se izvučem iz te rupe, i dve godine da počnem da pričam svoju priču", rekla je Sara, a onda otkrila šta je iz svega zaključila i poslala poruku mnogim devojkama.

Tužna, žena
Shutterstock 

"Spremna sam da svakoj devojci stavim do znanja da ne treba da se osećaju zarobljeno i da nemaju druge mogućnosti. Da situacija u kojoj se trenutno nalaze ne treba da se odražavaju na ostatak njihovog života. Da imaju pravo da biraju kako će izgledati njihova budućnost", rekla je ona, pa otkrila najvažnije razloge svog abortusa:

"Ne samo da sam abortirala jer sam želela da zaštitim sebe, već i sama dolazim iz razorenog doma koji mi je ostavio veliku traumu. Nikada ne želim da moja deca prođu kroz ono što sam ja prošla. Da sam imala dete sa ovim nasilnikom, njegov život bi bio unakažen od samog rođenja. To nije fer ni prema njemu, ni prema meni. Niste sebični što birate abortus, jaki ste što gledate na svoju budućnost", zaključila je Sara.

(Yumama)