Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Dve trudnoće, dva porođaja i potpuno različita iskustva': Priča mame Teodore

"Šalili se sa mnom - da mi je u kući pukao vodenjak, u kući bih se i porodila. Ali ni po koju cenu nisam htela da odem ranije u bolnicu!"

  Izvor: Foto: Shutterstock 1470864029

Dve trudnoće, dva porođaja i dva potpuno drugačija iskustva.

Prva trudnoća, u prvom trimestru strogo mirovanje zbog krvarenja, injekcije progesterona, vaginalete utrogestana, ali sa ulaskom u drugi trimestar je sve bilo super.

Povezane vesti

Povezane vesti

Dve nedelje pre termina, nedelja je bila, ujutru u 7h ustajem iz kreveta sa namerom da idem do toaleta. Kako sam se pridigla osetila sam vruću tečnost kako mi curi niz noge, otišla sam do toaleta, sredila se, istuširala, doručkovala i tek onda probudila muža i to sa rečima da ustane da pije kafu. On sav nervozan i besan što ga u nedelju budim tako rano, samo se okrene i nastavi da spava. Onda sam, naravno, morala da mu kažem šta je u pitanju. Za dva minuta je bio obučen i spreman da krenemo. On me je i poterao tako rano u bolnicu.

Kada smo stigli, odradili su mi pregled, bila sam otvorena tri prsta, odradili mi sve pripreme i smestili me u sobu. Oko 14h opet pregled, četiri prsta otvorena. Odveli me u salu i priključili na indukciju. Tad kreću jaki bolovi. U 19:10 sam se porodila iz malo više napona, jer nisam znala da guram,a i bila sam premorena. U jednom trenutku sam gubila svest, malo sam i bepca namučila ali, hvala bogu, sve je prošlo kako treba. Morali su i da me secnu malo, ali ništa strašno.

Druga trudnoća protekla je uredno cela. Nedelju dana pre termina, ujutru sam išla na redovan pregled, ctg bez kontrakcija, otvorena dva prsta, ali tako je bilo i prethodne dve nedelje. Doktor me pita da li želim da ostanem pa da indukcijom pokrenu porođaj ili ću da čekam da samo krene. Odlučim da sačekam.

Sama kolima odem do grada da obavim šta imam, dođem kući, skuvam ručak, ispratim muža na posao, tada mi kreću povremene slabe kontrakcije. Odlučim da uspavam starije dete i legnem malo pored njega da odspavam.

Oko 18h krecu malo češće kontrakcije i odlučim da pozovem muža da dođe kuci, ali mu kažem da ne žuri, jer još nemam jake bolove.

On je došao oko 19:30, tad je došla i moja mama. Krećem u kupatilo da se istuširam i tad kreću jaki bolovi, bukvalno jedva stojim na nogama. Oko 20:30 stižemo u bolnicu, rade mi pregled, 10 prstiju otvorena, odmah u salu. U 21:10 mi buše vodenjak, u 21:20 se porodila. Malo sam popucala na par mesta, ušili me i sve je prošlo super. Šalili se sa mnom - da mi je u kući pukao vodenjak, u kući bih se i porodila. Ali ni po koju cenu nisam htela da odem ranije u bolnicu!

mama Teodora

Pročitajte i....

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica