Drugi porođaj mi je bio divan, prelepo iskustvo (za razliku od prvog).

Trudnoću sam vodila u Domu zdravlja i u Višegradskoj. Termin mi je bio 15.01.2021. Na redovnim kontrolama doktor je primetio da protoci kroz pupčanik nisu baš najbolji i dolazila sam na svakih nedelju dana na ultrazvuk.

31.12. 2020. je bila jedna od redovnih kontrola i rečeno mi je da se količina plodove vode smanjuje i da moram ostati u bolnici, i da sam otvorena 2,5 cm. Bila sam baš uplašena. Uradili su mi test na kovid, a dalje ide sve po protokolu - istorija bolesti, garderoba i za to vreme sam imala nekoliko blagih kontrakcija.

Odveli su mene i još tri ženice u sobu za pripremu, uradili klistiranje, uzeli osnove podatke o trudnoći i rekli su mi da sam otvorena 5 cm, na šta sam ostala u čudu, jer su kontrakcije bile blage. U porodilištu je bila baš gužva. Posle nekih pola sata došli su doktori i babica, uradili pregled i kroz osmeh rekli: "8 cm ste otvoreni, vi ste sledeća, samo nas slušajte i sve će proći super".

Odveli su me u porođajni boks, koji je fantastičan, uključili ctg i dali indukciju, nekoliko kapi. Posle 10 minuta počeli su jači bolovi i odmah su došli babice i doktori, svi ljubazni i prijatni.

Posle nekoliko napona rodila sam moje drugo sunce, moju devojčicu tešku 2 660 i 50 cm dugu. Sve pohvale za dr Jovanovića, dr Radovića, i dr Kocijančić, stvarno su divni. Jedina mana je bio porođaj pod maskom, mada kada sve počne i zaboravite da je imate na licu.

Mama Ivana

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com