Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Prenemažeš se, beba se ne spušta': Mama Zorica o drskim lekarima i porođaju pomoću vakuuma

"Ta žena je uzela moje papire i verovatno ultrazvuk, ne razumem se, i rekla: 'Pa vi nju sve vreme držite na pogrešnom boku!'"

  Izvor: Foto: Shutterstock 626815895

Termin mi je bio 11.12 beba je došla na svet 23.12.

Skoro svaki dan sam imala preglede, i sve vreme je beba bila visoko, kažu spustiće se.

Povezane vesti

Povezane vesti

22. u noć sam osećala kontrakcije, ali ništa sad da jurimo u porodilište. Pregled je bio zakazan za 14h, znala sam da je to to, merila kontrakcije bile su na 5 minuta. Odemo suprug i ja na pregled, kažu 4 prsta si otvorena ali beba je i dalje visoko, kažu spustiće se.

Odem u salu, epidural sam čekala skoro 2 sata. Кomentar anesteziologa je bio, citiram: "Mnogo je 'testasta' ali uspevam da je ubodem". Oko 25 kg sam dobila u trudnoći, ali sam jako visoka. Smatram strašno neumesnim komentare tog tipa, jer se koncentrišem da ne mrdam, a kontrakcije su u tom trenutku užasne. Epidural ne deluje, plačem i rastavljam se sa životom, kažu: "Prenemažeš se - BEBA SE NE SPUŠTA" Pritom sve vreme ležim na desnom boku i pokušavam da spustim bebu. Nešto pre 3 su me uveli u salu.

Pojačaju mi dozu epidurala, opet ništa, kažu nemoguće. Moguće! Oko 7 sati dolazi smena, beba i dalje visoko, neko iz druge smene komentariše, opet citiram: "Zašto mučite ženu?!"

Ta žena je uzela moje papire i verovatno ultrazvuk, ne razumem se, i rekla: "Pa vi nju sve vreme držite na pogrešnom boku!"

Okrenu me na drugi bok, i tad su bolovi postali manji. Ali i dalje nisam mogla da izguram bebu.

Dolaze, svom snagom mi pritiskaju stomak, ali ja to nisam mogla da podnesem. Trpela sam koliko sam mogla i rekla im da ne mogu da podnesem taj pritisak. Кažu: "Vidi kolika si, ne možeš malu bebu da izguraš." Slušala sam, ali nikako nije bilo dovoljno dobro. U pola devet donose vakuum i tako su izvadili bebu. Beba je čudom dobila ocenu 10. Doktorka je rekla da je to super, s obzirom na to da je izvučena vakuumom.

mama Zorica

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica