Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskustvo mame iz Čačka: Moj porođaj za Ginisa

"U moru ružnih priča iz porodilišta, nadam se da je ova moja ohrabrenje za buduće mame." Pročitajte priču mame Dušice koja nosi dva potpuno različita iskustva sa porođaja.

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

Od prvog dana braka, suprug i ja smo znali da ćemo imati dvoje dece, jer sam uvek ponavljala ono što je moj tata govorio: "Prvo se rađa zbog roditelja, a drugo zbog prvog!"

Povezane vesti

Isplanirali smo trudnoću kada je sin imao dve ipo godine i desila se odmah, baš kao i prvog puta.

Isti doktor je vodio i drugu trudnoću, samo što on nije bio na prvom porođaju i mnogo mi je nedostajao. Kada sam ušla u deveti mesec, pitala sam ga da neće slučajno opet na odmor, a on mi je rekao da se upravo vratio, te sam odahnula. Ispričala sam mu za iskustvo sa prvog porođaja i da su se lekar i babica tada našalili da će otići u penziju kad ja sledeći put dođem.

Dogovorili smo se da se porodim prirodnim putem, bez epiduralne anestezije, ali kad sam čula da će malena imati četiri kilograma, silno sam želela da to ipak bude carski rez. Doktor je odbio rekavši da je beba tako dobro postavljena da nema potrebe za tim i da ću se poroditi kao od šale. Tako je i bilo.

Povezane vesti

U susret prvom rođendanu moje bebe, divne i živahne devojčice, želim da kažem mamama da porođaj ne mora da bude traumatično iskustvo, jer sam ja drugi put prošla gotovo bezbolno. Prvi put sam imala epiduralnu anesteziju, ali nisam bila zadovoljna. Nisam imala osećaj, nisam znala kako da sarađujem i bukvalno su mi skakali na stomak da bi moj sin izašao (sada je on delija od četiri ipo godine i pravi je bokser). Drugi put sam dobila dolantin i beba se spustila brzinom svetlosti. Bezbolno sam se otvarala, a moj porođaj je trajao samo pet minuta.

Beba je odmah ujutru počela da sisa, a sada toj maloj devojčici već organizujemo prvi rođendan. 

Mame, samo napred, ja sam prezadovoljna tretmanom i porođajem, babicama, ginekolozima, sestrama i pedijatrima. U moru ružnih priča iz porodilišta, nadam se da je ova moja ohrabrenje za buduće mame. Saradnja sa doktorom je jako bitna, kao i tehnika disanja. Saveti koje dobijate u sali, ili na vežbama su od neprocenjive vrednosti, tako da sam ja imala drugi porođaj za Ginisa, po "lakoći" i brzini. 

Zahvalna mama Dušica Brković iz Čačka

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica