Evo mog iskustva iz zemunskog porodilišta. 

Primljena sam u bolnicu 5. oktobra jer mi je prošao termin porođaja. Sutradan, na pregledu, doktor me je pitao da li želim da mi indukcijom ubrzaju porođaj - bila već otvorena četiri prsta. Pristala sam.


Odnela sam svoje stvari do sobe za klistir. Kupatilo je bilo veoma čisto, a sestra ljubazna.

Nakon toga su me smestili u pretporođajnu salu gde sam priključena na infuziju. Tu sam leškarila dva sata, bez ikakvih bolova. Zatim je došla doktorka, predivna i ljubazna, sa kolegom koji je bio na stažu. On mi je probušio vodenjak, uz njen nadzor. 

Sat vremena pošto sam prešla u porođajnu salu, dobila sam veoma jake kontrakcije i osetila bebu kako “gura”. Tada su mi prišle i dve babice, od koje je jedna (mlada, niska i crnokosa), koja očigledno veoma voli svoj posao, počela jasno i glasno da me savetuje šta sve treba da radim.

Sedam napona i gotovo!   

Bez epiziotomije i pucanja, rodio se moj David težak 4300 grama i dugačak 58 centimetara.

Sve je ukupno trajalo četiri sata. 

Nakon porođaja, dva sata sam ležala u sali, a zatim su me smestili u sobu. Beba je bila u boksu do sledećeg jutra, kada su mi je doneli.


Svi u porodilištu su bili super. Nisam imala nikakvu zamerku, ni na osoblje, ni na higijenu, ni na hranu. Kada opet budem trudna, sigurno ću odabrati istu bolnicu :).

Mama Jelena

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.