Pri izboru imena mnogi roditelji se trude da ime bude zvučno, posebno i originalno, neki žele da bude internacuionalno, dok se neki opredelljuju i za stara srpska, često zaboravljena imena koja su modernom svetu autentična. Takođe, pri izboru imena većini mama i tata je važno značenje imena koje daju svom dečaku ili devojčici. Otkrivamo koje srpske poznate ličnosti su izabrale retka i originalna imena za svoje mališane, a možda će neka od njih i vas inspirisati.

Popularni pevač Zdravko Čolić je za svoju stariju ćerku izabrao dva imena - Una Zvezdana (dok Una znači jedinstvena, Zvezdana je, kako i samo ime kaže, simbol za zvezdu). Pevačica Ana Štajdohar i saksofonista Nikola Demonja svojoj devojčici su dali ime Nia, što znači "ona koja sija". KristinaBekvalac je za svog sina izabrala ime Noa ("onaj koji će utešiti"), a Biljana i Janko Tisparević svojoj ćerki su dali ime Emili, a značenje imena je "ona koja se takmiči".

Ćerke fudbalera MarkaPantelića zovu se Ingrid i Alegra. Ime Ingrid vodi poreklo iz Švedske i znači "žena", dok Alegra znači "vesela osoba". Pevačica NikolijaJovanović svojoj naslednici dala je ime Rea, koje je grčkog porekla i u bukvalnom prevodu znači "teći".

Ćerka modne kreatorke SuzanePerić zove se Tifani (značenje imena je "pojavljivanje Boga"), a manekenka JovanaĐorđević svojoj ćerkici dala je ime Noel koje znači "dan rođenja" ili "Božić". Voditeljka NatašaPavlović i autorka emisije "Praktična žena" svojim dečacima je dala imena Oleg koje znači "svet, blagosloven" i Jan koje znači "onaj kome se Bog smilovao".

Voditeljka KristinaRadenković je takođe izabralo autentično ime za svog sina - Rogan, po knezu Roganu iz Njegoševog "Gorskog vijenca". Ćerka repera Skaj Viklera zove se Strela.

Izvor. Yumama