Glumica Džulija Roberts ima troje dece koja se retko pojavljuju u javnosti, a ona se trudi da svoj privatni život sakrije i sačuva u svoja četiri zida. Ipak, u jednoj emisiji je otkrila neke svoje lekcije i smernice kada je reč o roditeljstvu.

Na pitanje kako objasniti detetu da je prešlo granicu i da njegovo ponašanje može dovesti do određenih posledica, Džulija Roberts objašnjava: "Morate da koristite svoj veoma strog roditeljski glas, ali osećanja moraju ponekad da utihnu kako biste imali stvarno svestan razgovor o tome."

Glumica se trudi da mirnom komunikacijom ukaže na propuste kod dece i disciplinuje ih, a način na koji se povezuju sa decom, razgovara sa njima svakodnevno i čini da porodicu drži na okupu, oduševiće mnoge mame. Usled užurbanog savremenog života retko se okupljamo zajedno kao porodica za ručkom, ali glumica objašnjava da su ovi rituali važni u njenoj kući i da ih praktikuje svakodnevno:

"To kada svi zajedno sednemo za sto, to je deo odnosa koje očekujemo jedni od drugih i to je zaista značajno vreme kada smo imali neke neverovatne razgovore. Doručkujem i večeram svaki dan sa svojom decom i mislim da je to rutina da započnemo dan zajedno i da prođemo kroz ono što se desilo na kraju dana i zavšimo ga zajedno."

Glumicu su pitali i kada je pravo vreme da dete dobije mobilni telefon, a mnoge mame i tate se možda neće složiti sa njom jer većina mališana u Srbiji dobije telefon ranije od ovog doba.

"Moja ćerka je dobila svoj prvi telefon za 12. rođendan. Muž i ja smo bili protiv, ali njeni razlozi zašto želi mobilni telefon bili su tako iskreni i jasni. To je bila potpuna ranjiva iskrenost u pogledu njenih potreba i bila sam skroz zaljubljena u nju u tom trenutku."

Izvor: Yumama