Uspavljivanje dece jeste jedna od najvećih muka brojnih roditelja. I taman kada mislite da ste uvatili neki ritam, dođe do promene. Raznih oscilacija će biti u prvih nekoliko godina, i na to treba da budete spremni.

Pokušaćete brojne tehnike kako biste ubedili svoje mališane da je vreme za spavanje, i da to spavanje treba da traje do jutra. Kada bi postojao neki magičan trik, bilo bi dobro. Međutim, svako dete je drugačije i svakom treba različit period da dođe do toga da spava celu noć.

Američka glumica Kristin Bel susrela se sa problemima sa spavanjem kod svojih mališana, a svojom kontroverznom metodom uspavljivanje dvoje dece izazvala je oštre kritike.

Slavna mama priznala je da ima običaj da svoju decu zaključa u sobe kada je vreme za spavanje. Kako kaže, na početku je to bilo stresno, ali su se navikli.

"Moja trogodišnja ćerka je odlučila da prestane da spava pre devet meseci, i svake noći kada je stavimo u krevet ona bi ustala i upalila svetlo. To je smetalo njenoj sestri, a onda je počela da pomera nameštaj i da lupa po vratima sa različitim igračkama. Zbog toga smo odlučili da je zaključavamo u sobu svaki put kada je vreme za spavanje. Neko vreme je bilo stresno, ali se navikla", otkrila je glumica u jednom intervjuu.

"Gledajte, možda je ovo kontroverzno, ali mi smo se odlučili na zaključavanje vrata", dodala je, očigledno svesna da će ovim izazvati brojne komentare.

Tako je i bilo, naišla je na mnogobrojne kritike roditelja koji smatraju da ovakav način uspavljivanja nije prihvatljiv.

"Mislim da to nije u redu. Zaključavati tako malo dete u sobu da ne može da izađe? Znam da je svakom roditelju potreban san, ali ovo mi je ipak malo previše", samo je jedan od komentara. A šta vi mislite?

Da li je ovaj način uspavljivanja ipak pregrub?

(Yumama)