Mnogi roditelji danas polažu razne kurseve roditeljstva, prenatalno obrazovanje postalo je izuzetno moderno, ali stručnjaci ističu da je lista onoga što mama može da uradi dok je beba u njenom stomaku izuzetno jednostavna. Evo šta treba da uradite kako biste se i vi i vaša beba osećali srećno:

1. Počnite da sanjate

Tokom 9 meseci trudnoće fokusirajte se na sve ono dobro što će beba doneti u vaš život: kako ćete gledati bebine prve korake, videćete kako raste, razvija se i preplaviće vas talas najlepših emocija jer prisustvujete ovom čudu.

Zahvalite svom detetu što je došlo kod vas. Tako ćete ojačati emotivnu vezu između vas i biti ispunjeni ljubavlju prema bebi od prvih dana trudnoće. A sve što sledi biće urađeno intuitivno, sa puno ljubavi.

2. Uživajte

Još jedan "lek" koji bi trebalo da se prepiše svakoj ženi tokom trudnoće je neograničeno uživanje. Nemoguće je preterati, a za to postoje dva razloga: Prvi je da dok je beba u majčinom stomaku, oni su, u stvari, jedno. A to znači da je hormonski sistem odgovoran za emocionalno stanje majke i deteta takođe isti. Drugi razlog je zasnovan na istraživanjima naučnika koji su dokazali da postoji direktna veza između preovlađujuće pozadine raspoloženja deteta nakon rođenja i raspoloženja u kojem je majka bila tokom trudnoće. Stoga, ako želite da vaša beba raste i razvija se sa zadovoljstvom, vodite računa da svoj život ispunite maksimalnim brojem svih vrsta "pogodnosti".

Ovu ideju podržavaju sve prenatalne škole. Načini uživanja u trudnoći su različiti - neko savetuje da slušaju isključivo klasičnu muziku, neko da da provode više vremena u prirodi. Ali formati uživanja su individualni kao i izgled, tako da nema potrebe za okvirima. I ako do sada nikada niste istraživali stvari koje vam donose zadovoljstvo, sada je odličan razlog da pogledate i izaberete: za nekoga je to pletenje, za drugog je to lagana šetnja parkom, gledanje romantičnih komedija, topli zagrljaji voljene osobe ili čak sve odjednom.

3. Ne žurite sa prenatalnim roditeljstvom

Definitivno nema potrebe žuriti sa prenatalnim (to jest, intrauterinim) obrazovanjem. Činjenica je da dete stiče sposobnost pamćenja informacija tek u 26-27. nedelji trudnoće. Spisak metoda je i ovde prilično jednostavan, a generalno se radi o intenzivnijem razvoju mozga i intelekta kroz različite senzacije. Takođe možete razviti bebu pre rođenja kroz:

Sluh - Zvučna stimulacija je najpopularnija i najvažnija za razvoj bebe. Neophodno je da posle 26. nedelje dete čuje što više različitih zvukova oko sebe: muziku, ljudski govor, posebno dijaloge. Naravno, beba ne može da razume šta mu se govori, ali reaguje ovako ili onako. U ovom trenutku dete razvija zvučne preferencije, a raspon zvukova koji se može pevati mu postati udoban: Mocart, dečije i mamine pesmice...

Ukus - Ukus plodove vode koju beba pije zavisi od toga šta je majka jela. I ovde postoje preferencije: kao i svako dete, voli sve slatko, ali od ukusa, na primer, belog luka, pravi nezadovoljnu grimasu. Veruje se da se počev od trećeg tromesečja trudnoće može uticati na preferencije ukusa deteta, pa ako želite da usadite ljubav prema povrću, moraćete i sami da ga volite i jedete.

Dodir - Holandski lekari razvili su čitav sistem dodirivanja stomaka trudnice - haptonomiju, što znači "zakon dodira". Vredi reći da se mišljenja stručnjaka ovde takođe razlikuju, najbolje je ako pre svega slušate svoja osećanja: ako samo stavite ruke na stomak, beba će sigurno "doplivati" do topline majčinih ruku i možda će samo ovo biti dovoljno.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Trik da trudnica nosi stare farmerke TikTok/stuartbrazell