Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROĐENE POD SREĆNOM ZVEZDOM, DONOSE RADOST I SLAVLJE: Ime koje je nosila najpoznatija srpska kraljica ponovo je u modi

Autor Radmila Ilić

Žensko ime koje roditelji obožavaju.

 Devojčica, baloni Izvor: Shutterstock

Biranje imena za decu nikada nije jednostavno, a ukoliko spadate u kategoriju roditelja koji vole stara imena koja nikada ne izlazi iz mode, imamo predlog za vas. Žensko ime Natalija može biti pravi odabir ako iščekujete da se u vašu porodicu useli jedna devojčica.

Ima Natalija je poslednjih godina ponovo veoma popularno kako kod nas, tako i u zemljama regiona. Potiče iz latinskog jezika, od imena "Natalia" ili "Natalis", ili pak od reči "natalis", a koja ima značenje "dan rođenja Isusa Hrista" ili "Božić"; te "dan radosti"; "slavlje"; "svetkovina"; "dan sreće".

Značenje imena Natalija

Ovo ime je ranije davano devojčicama koje su rođene na Božić, ali se u savremenom svetu takav običaj više ne praktikuje, te ime Natalija ima i neka druga značenja - "ona koja je rođena radosna"; "žena koja donosi sreću i slavlje"; "srećna i rođena pod srećnom zvezdom"; "ona koja je dar od Boga"; "Božija kći"; "bezgrešna"; "milosna".

Nadimci i izvedenice

Nadimci koji se obično mogu čuti za devojčice koje nose ime Natalija su: Nata; Neti; Nati; Natališka; Natalina; Nija ili Natali, dok su izvedena imena: Nataša; Natalia; Natalie; Natalina; Nata; Nati; Natja; Natka; Natasja; Natascha; Nataška; Natašija; Nadija; Nađa.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica