Ljubinko Ranđelović, komandir obezbeđenja Glavne autobuske stanice u Beogradu i Zdravka Rutić, radnica u higijeni su pomogli ženi koja je iznenada počela da se porađa 7. Avgusta prošle godine I uspeli da spasu bebu. Nominovani su za Podvig godine Večernjih novosti, za svoj herojski čin. Šta se nakon toga dešavalo otkrivaju u emisiji Jutro na Prvoj.

Zdravka se seća, kako je tog 7. Avgusta, radila na autobuskoj stanici, već završavala smenu kada je igrom slučaja, jer su sve kabine bile zatvorene, otvorila vrata jedne i naišla na trudnicu, koja je već bila pri porođaju. Beba je već bila u wc šolji- “Ja sam brzo reagovala, pozvala kolege, da pozovemo Hitnu pomoć.”

Beba je već bila plava, Zdravka kaže: “Čim sam zvala pomoć, okrenula sam se da pomognem majci i bebi. Prvo sam dete uhvatila za nogice, glavu, po leđima i oživela je. Beba je počela da plače i pao mi je kamen sa srca.”

Stres je bio ogroman iako je Zdravka već iskusna i majka i baka, ali ovo je bila potpuno nesvakidašnja situacija.

Ljubinko je tada preuzeo inicijativu, zvao Hitnu pomoć i dispečari su bili u čudu: “Dva puta su tražili da ponovim šta se desilu, jer su bili u neverici- da se u javnom toaletu dolaznog perona porodila žena. Pitali su me kako su mama i beba, rekao sam im da oboje plaču. Bili su zadovoljni i objasnili su mi da mora da se prekine pupčana vrpca. Uzeli smo zavoj iz prve pomoći, podvezali pupčanik, putnica nam je dala ćebe da uvijemo bebu u spustimo je, zdravstvena radnica koja se tu našla nam je takođe pomogla. Za to vreme je stigla Hitna pomoć, preuzela majku i dete.

Najduhovitiji komentar je imala Ljubinkova supruga koja je izjavila:” Ja te pošaljem na posao, a ti tamo porađaš žene!”

Zdravka je imala i tu čast da bebi da ime, dečak se zove Vuk. Ljubinko je imao ogromnu sreću, da sazna da mu ćerka čeka bebu neposredno pre ovog događaja. Samo dan pre nominacije je postao i deda, te nije ni čudo što je reagovao vrlo emotivno na ceo slučaj.

(Yumama/J.D./Prva)

BONUS VIDEO

Tata balerina i podrška ćerkici TikTok/withherownhands