Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO SNIMAK KAKO IZGLEDA IZBACIVANJE POSTELJICE: Treća faza porođaja - babice pokazale šta se dešava nakon rođenja bebe

Babice su pokazale kako izgleda izbacivanje posteljice - ovo je treća faza porođaja, pogledajte video snimak!

 Kako izgleda izbacivanje posteljice. Izvor: Shutterstock

Kada beba izađe, porođaj nije gotov, jer dolazi do treće faze porođaja - izbacivanja posteljice. Nakon što se beba rodi osetićete još par kontrakcija i uz pomoć babice izbaciti posteljicu - ovo uobičajeno traje oko 10 minuta.

Posteljica će se spontano odvojiti od materice i uz pomoć kontrakcija izaći iz porođajnog kanala. Ako ne izađe prirodno ili ako postoje komplikacije, lekar može nežno da je izvuče dok je porodilja pod anestezijom.

Prilikom carskog reza, posteljica se takođe odstranjuje poslednja, a pre zatvaranja trbušne duplje i šivanja materice, pažljivo se pregleda da bi se uverilo da je uklonjena u celini.

Placenta je veza između buduće majke i njene bebe, odnosno izvor kiseonika i hranljivih materija koji pomažu detetu da se pravilno razvija, prenosi Index.hr. Obično je prečnika oko 22 centimetra, debljine oko 2 do 2,5 centimetra i težine oko 500 grama.

Porodilja mora da se detaljno pregleda kako bi se ustanovilo da je cela posteljica izašla iz materice sa porođajem, odnosno kako bi lekari bili sigurni da nijedan deo neće ostati u trbušnoj duplji.

Babice su pokazale u video snimku simulaciju izbacivanja posteljice - pogledajte ispod kako izgleda!

Babice su pokazale kako izgleda izbacivanje posteljice
Izvor: YouTube


(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica