Ispovest oca preminule bebe iz Šapca potresla je javnost, a on je skupio snagu i posle svega gostovao u emisiji "Jutro" kako bi pred kamerama još jednom otkrio istinu o akušerskom nasilju kroz koje su prošli, a nakon saopštenja šabačke bolnice o ovom slučaju.

Šabačka bolnica je rekla da su beba i mam sve vreme praćene, da je beba po rođenju zaplakala i dobila ocenu 9, te da su tek devet sati kasnije, prilikom podoja, uočeni problemi sa disanjem. Tada su odlučili da dete prebace u Tiršovu, gde je došlo do pogoršanja stanja, pa i smrti novorođenčeta.

Međutim, Dejan je napomenuo da njegova žena nije dobila dete u ruke, a o podoju da nije bilo ni govora. Nakon što se njegova supruga probudila iz anestezije rekli su joj da će joj kasnije doneti dete jer je smena pa da očekuje oko pola 10 uveče da vidi bebu. Ipak, do toga nije došlo.

"Dete nisu doneli... U 8 sati uveče ušla je ta jedna sestra, otvorila je vrata i rekla joj je 'vaše dete nije dobro, snimili smo joj pluća, ima vode u plućima, mora za Tiršovu' i zatvorila vrata. Dete je stiglo na Institut u 10 sati, ja sam se čuo sa doktorkom koja radi tamo i koja se bavila našim detetom negde oko pola 11. Dete je disalo tamo pomoću kiseonika, ali mi je rekla da se trenutno bave njim i da je pozovem kasnije. Nikakvog podoja nije bilo, moja žena ni u jednom momentu nije videla dete, što je obaveza", objasnio je Dejan kog, kako kaže, iz šabačke bolnice niko nije pozvao nakon što je beba prebačena u Tiršovu.

Tužna, žena, pobačaj
Shutterstock Žena u bolnici

 "Pozvali su me iz Tiršove sutradan, otišao sam tamo, dve doktorke su me sačekale, bile su jako ljubazne hvala im na svemu. Odveli su me da vidim dete, beba je bila intubirana, radila je 100 posto na aparatu za disanje. Dan posle toga, to je već treći dan, kada je dete preminulo ja sam pozvao Institut i oni su rekli da su baš hteli da me pozovu i da nemaju lepe vesti za mene, da je dete nakon svih terapija nažalost preminulo u 10.45, 12. januara. Video sam je i živu i posle sam morao da je identifikujem", zaključio je Dejan.

(Yumama)