Teško je pretpostaviti šta će se dogoditi na porođaju, svaka trudnica je priča za sebe, ali proces otvaranja porođajnog puta kako bi beba prošla kroz njega i ugledala novi svet je kod svake žene isti. Možda kod neke traje kraće ili duže, ali ono što se dešava u telu je isto.

Neke žene čim zatrudne istražuju kako izgleda porođaj i žele da saznaju šta ih to tamo očekuje, ali ima i onih koje jednostavno ne žele da znaju ništa dok ne dođe trenutak da se suoče sa tim. Ako pripadate prvoj grupi žena, imamo odličan snimak za vas.

Liz Čalmers, vlasnica privatnog porodilišta u Vašingtonu, objavila je snimak u kom je svojoj nećaki objašnjavala kako izgleda porođaj. Za ovu lekciju koristila je balon i ping pong lopticu, a ovakvim pristupom oduševila je žene, i njen snimak vrlo brzo je postao viralan.

Ovo što je Liz objasnila ni jedna žena ne može da vidi, ali je to ključna stvar u porođaju, i stvar od koje zavisi sve. Evo kako je ona demonstrirala otvaranje pred porođaj i spuštanje bebe u porođajni kanal:

Liz je napravila još jedan snimak sa balonom, ali ovaj put je koristila dve loptice, i na taj način pokazala kako izgleda porođaj sa blizancima:

(Yumama)