Iskustva sa porođaja su razna. Našem portalu svoje ispovesti mame redovno šalju, pa dok su neke pretrpele pravo akušersko nasilje, neke su imale samo reči hvale. Ne izostaju ni očevi koji nam prenesu traume koje se oni preživeli dok im je trudna žena bila u bolnici, a ovog puta nam se javila jedna baka. Vidno je potresena onim kroz šta je njena ćerka prošla nedavno, pa je sa nama poželela da podeli iskustvo.

Kažu da je majkama najteže kada znaju da se ćerke porađaju, i da je možda i bolje da ih o svemu obavestite tek kada porođaj prođe. Evo kako je sve to videla Danieala Antić Marković, danas baka.

"Ovo je iskustvo moje ćerke. Vodila je celu trudnoću u KBC Dragiša Mišović, gde je imala karton i gde je po mestu stanovanja i pripadala. U avgustu ove godine bila je u devetom mesecu. Trudnoću je prenela i na kontrolu išla svaka dva dana. Doktorka ju je posle pregleda slala u Dom zdravlja kako bi uradila CTG iako ga imaju u Mišoviću. U toku noći dobila je kontrakcije i krenula u bolnicu", započela nam je svoju priču Daniela, a onda objasnila kakva nepravda je njenu ćerku snašla u bolnici.

Trudnica, bolovi, telefon, kontrakcije
Shutterstock Trudnica zove doktora jer ima kontrakcije

"Kada je stigla u bolnicu doktorka joj je rekla da je strašna gužva, da je noćas imala 12 porođaja i da su mojoj ćerki to lažne kontrakcije (što naravno nije bilo), i da se vrati kući. Rekla joj je i da ne dolazi pre 9 ujutru jer do tada traje njena smena, a već je porodila 12 žena. Vratila se kući, ali su bolovi bili sve jači. Ponovo se uputila u bolnicu i zatekla istu doktorku koja ju je pregledala i rekla da je porođaj počeo ali da nemaju mesta i da ide u drugu bolnicu. Pod velikim bolovima i vidno potresena, moja ćerka je otišla u gradsku bolnicu Zvezdara gde su je divno dočekali, umirili, primili i porodili. Oni su tako profesionalni, ljubazni i stručni, a zanemareni. Svaka čast i sve pohvale za doktore i babice u porodilištu na Zvezdari, a doketore iz Dragiše Mišović treba da je sramota zbog laži da moja ćerka nema prave kontrakcije, zbog šetanja trudnica pred porođaj na 40 stepeni do Doma zdravlja kako bi uradila CTG, zbog vraćanja i slanja porodilje kojoj je porođaj počeo iako je imala karton kod njih i sve vreme vodila trudnoću", zaključila je Daniela.

*** Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, godine) na e-mail: iskustva@yumama.com.

(Yumama)