Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 STVARI BEZ KOJIH NE TREBA DA KRENETE U PORODILIŠTE: Ovo će vam tražiti u prvih par sati, sve drugo mogu da vam donesu

Autor Radmila Ilić

Pogledajte stvari koje su neophodne svakoj ženi kada krene na porođaj.

 Trudnica, porodilja, kontrakcije Izvor: Shutterstock

Ukoliko se i vi ovih dana spremate za porođaj, važno je da znate da ne treba da nosite previše stvari koje vam neće biti potrebne. U porodilištu ćete provesti 3-5 dana, za to vreme vam sigurno neće trebati previše stvari, pa nemojte sebe da 'tovarite' bespotrebnim stvarima.

Postoji 5 stvari bez kojih žena ne može da krene na porođaj, pa je najvažnije njih da zapamtite. Bez svega ostalog biste i mogli da izgurate 3 dana, ili da sačekate da vam neko od porodice donese, ali ovih 5 stvari su bukvalno neophodne.

Možda će vas zanimati

5 stvari bez kojih ne treba da krenete u porodilište:

  • Papirologija (overena zdravstvena knjižica, uput za porodilište, važeća lična karta, nalaz krvne grepe i RH faktora, laboratorijski nalazi)
  • Mrežasti ulošći
  • Plazma
  • Voda
  • Pribor za ličnu higijenu
 spisak stvari za bebu_1904907130
Trudnica pakuje stvari za porodilište
Izvor: Shutterstock

Da razjasnimo. Papirologija je ono bez čega vas ne mogu primiti u bolnicu. Kada vas prime daće vam njihovu spavaćicu za porođaj, ali kada se porodite odmah će vam tražiti mrežaste uloške.

Nakon toga sačekaćete neko vreme pre nego što vas odvezu u sobu. Obući će vam njihovu spavaćicu, i nemojte biti gadljive jer sve te spavaćice se peru i sterilišu. Kada vas smeste u sobu, babice će vam odmah tražiti plazmu i vodu jer morate da jedete i pijete kako bi vam se organizam pokrenuo.

Čim bude vreme da ustanete, biće vam potreban pribor za ličnu higijenu kako biste se sredile.

"Porodila sam se u noć, bilo je hitno pa nisam uspela sve stvari da ponesem. Čim sam došla u sobu zatražili su mi vodu i plazmu ali nisam imala, doneo bi mi muž uskoro. Babica je zamolila cimerke da mi pozajme, bez reči su mi dale i vodu i plazmu. Eto, i bez toga možete ako imate dobre cimerke", rekla nam je mama Mirjana.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica