Svaka trudnica jedva čeka da otkrije pol, ali nekima se baš ne posreći da saznaju brzo jer beba neće lepo da se pokaže na ultrazvuku. Međutim, postoje stneki kućni testovi za koje se veruje da mogu da otkriju pol bebe.

Naravno, ovo su samo neka verovanja, i nikada nisu dokazana a najbolji način da otkrijete tačno pol bebe svakako je uz pomoć ultrazvuka ili nekih od prenatalnih testova.

Predstavljamo vam neke kućne načine, pa zabavite se, a možda se vama pokažu i kao definitivno tačni:

1. Test sa sodom bikarbonom

U posudu stavite par kašika sode bikarbone, a onda preko toga stavite malo svog urina. Ukoliko se pojavi reakcija onda ćete dobiti dečaka, a ako ne bude reakcije, očekujete devojlicu.

2. Test uzimanja ključa

Potrebno je da vam neka osoba ponudi ključ, i da ga bez razmišljana uhvatite. Ukoliko uhvatite za širi, godnji deo, to je znak da čekate dečaka, a ako ga podignete za uži deo (onaj koji ulazi u bravu), to je znak da čekate devojčicu.

Neki kažu da se isto može uraditi sa kašikom ili makazama.

Trudnica i ključ
Shutterstock Trudnica i ključ

3. Test klatna

Radi se o tome da na primer lančić sa priveskom drži labavo iznad stomaka trudnice. Ne pomerajte ruku i pustite par sekundi da se lanac počne pomerati. Ukoliko se ljulja napred-nazad, očekujete dečaka. Ako počne da se kreće kružnim pokretima, dobićete devojčicu.

Postoji i kineska tablica koja navodno može da predvidi pol vaše bebe, a nju možete pronaći OVDE.

(Yumama)