Klara Dolan (22) provela je devet meseci potpuno nesvesna da je trudna. Ta mogućnost joj je pala na pamet tek kada je videla da glava izlazi.

Ona se probudila u 4 ujutru na dan kada je trebalo da počne da radi na novom poslu, a mislila je da joj mučnine i grčevi signaliziraju da joj se mentruacija vratila jer je već navikla na neredovne cikluse.

Uzimala je pilule za kontracepciju bez pauze više od šest meseci, ali je prestala oko dve nedelje pre toga. Njena koža je postala bleda, tresla se, ali nije mogla da se ne javi na posao prvog dana, pa je po savetu majke uzela paraetalom, uhvaila autobus i krenula na posao.

Nekoliko sati kasnije, bila je u porodilištu i sa svojom devojčicom u rukama. Beba je bila potpuno zdrava i rođena u terminu. Sve se izdešavalo nakon što su joj sa posla rekli da ide kući jer se oseća loše. Otišla je u stan i porodila se sama u kupatilu. Komšinica je čula njene vriske i pozvala je Hitnu pomoć. Kada je Klara iz bolnice pozvala majku i rekla joj da dođe u porodilište, odgovorila joj je: "Ali jutros nisi bila trudna!"

Mama i beba
Shutterstock Mama i beba

Njena ćerka danas ima tri godine, potpuno je zdrava iako je bila pravo iznenađenje. Ali svi se pitaju kako Klara nije znala da je trudna?

Pet meseci pre nego što se porodila raskinula je vezu sa svojim dečkom, a zbog zdravstvenih problema već je bila i navikla da nema menstruaciju. Malo se ugojila, ali je to pripisivala raskidu.

"Ništa se nije videlo. Nisam se osećala drugačije. Nisam imala simptome, mučninu, žudnu, ništa... Bila sam potpuno van svoje trudniće", rekla je.

Trudnica sa bolovima
Shutterstock Trudnica sa bolovima

Prvi put joj je palo na pamet da bi mogla da bude trudna tek kada je rađala. Tog trenutka joj je bilo jasno da nije u pitanju period.

"Moje telo mi je samo govorilo da odgurnem bol, a onda sam videla kako izlazi glava. Ne znam ni o čemu sam razmišljala tada, bila sam u apsolutnom šoku", rekla je Klara.

(Yumama)