Majke čekaju devet dugih meseci kako bi imale čast da objave nešto spektakularno  rođenje svog deteta, a onda neko iz njihove porodice ili prijatelj, ukrade to zadovoljstvo i najavi na društvenim mrežama njen odlazak u porodilište. Samim tim, on možda narušava želju budućih roditelja da ovaj momenat ostane u privatnosti, bar na početku.

Zato, pre nego što poželite da objavite srećne vesti na svom Fejsbuk, Tviter ili Instagram profilu, evo šta bi trebalo da znate... 

Ništa ne objavljujte bez saglasnosti roditelja

Bez obzira na to što su oni vaši najbolji prijatelji, ne bi trebalo da umesto njih delite važne vesti. Prethodno se zapitajte, da li oni zaista žele da ostali saznaju da su otišli u porodilište, jer većina roditelja prvobitno razmišlja samo o tome da sve bude u redu i da i mama i beba budu dobro. Dakle, ne postajvljajte vest da će oni dobiti bebu, sve dok od njih ne dobijete odobrenje.

Dogovorite se unapred sa partnerom o načinu objave srećne vesti

S obzirom na žurbu i brigu koja ide sa odlaskom žene u porodilište, trivijalno je čak i razmišljati o drštvenim mrežama. Ali zamislite onu majku, koja dođe do saznanja da je njen partner već podelio važnu vest na Tviteru, Fejsu ili Instagramu. Kako do ovakve situacije ne bi došlo, prvo se dogovorite sa budućim tatom šta, kada, gde i kako saopštiti. Budite kreativni, jer vi ste roditelj i sve je do vas.

Lajkujte, komentarišite, ali NE DELITE slike koje su roditelji prethodno postavili

Zamislimo da su roditelji postavili na fejsbuk sliku novog člana i na taj značin zvanično obavestili uži i širi krug prijatelja. Ukoliko vam padne na pamet da vi tu sliku podelite sa svojim prijateljima, prethodno razmislite o posledicama. Roditelji nisu prijatelji sa svim vašim prijateljima, što bi značilo da fotografiju dete izlažete strancima.

Čestitajte roditeljima slanjem poruke

Najlepše je i najednostavnije. Ukoliko roditelji nisu postavili vest na društvene mreže, porukom ćete ih prijatno iznenaditi. Savet: nemojte zvati roditeljie na svakih 15 minuta, pustite ih da se odmore.

Obavezno se konsultujte sa roditeljima u vezi sa objavom bebine fotografije

Iako ste oduševljeni, srećni, ispunjeni, postavite roditeljima važno pitanje - da li smem da postavim fotografiju bebe? Uzmite u obzir da neki roditelji ne žele da bilo ko objavljuje sliku njihovog deteta na društvenim mrežama.