Letnji meseci i topli dani period su kada mnoge porodice odlaze na letovanje. Crna Gora je destinacija gde letuju mnogi Srbi, a ako i vi razmišljate o odmoru u komšiluku, donosimo vam pet najbolji mesta za odmor sa decom.

1. Tivat

Tivat je jedna od omiljenih porodičnih destinacija u Crnoj Gori iz više razloga. Jedan od njih je čuvena plaža Plavi horizonti, koja je poznata po tome što ima dosta plićaka, u kojem deca mogu da se igraju i uživaju, a more je veoma čisto. Peščana plaža i prirodan hlad na njoj doprinose tome da ovo bude jedno od omiljenih mesta za odmor sa decom.

Takođe, poseta Porto Montenegru, luksuznoj luci u kojoj se nalaze brojni restorani i prodavnice, nešto je u čemu porodice uživaju, a plus je što na ovom mestu ima i dosta prostora za šetnju.

plavi horizonti.jpg
Youtube/Screenshot/Nature Strolls 

Rafailovići

Rafailovići su sjajna opcija za odmor sa decom jer raspolažu peščanom plažom i čistom vodom. Ima šetalište dugo oko tri kilometra, a u blizini je Bečića i Budve, tako da porodice kad požele mogu da odu i do ovih obližnjih mesta.

Raspolaže brojnim restoranima i kafićima, koji su idealni za mali porodični predah.

Bar

Bar je jedan od najvećih turističkih centara u Crnoj Gori, tako da ako planirate boravak u ovom mestu, naročito u jeku turističke sezone, budite spremni i na gužvu.

Kao turističko mesto, nudi zaista brojne zanimacije za decu, a jedna od omiljenih im je luna park. Pored toga, u naselju Virpazar postoji i konjički klub gde mališani mogu da se oprobaju u jahanju.

Ne treba ni govoriti da kao luka i turistički grad Bar obiluje raznim restoranima, kafićima, prodavnicama...

Herceg Novi

Mesto koje ima veoma bogatu istoriju obiluje i šetalištima i uskim uličicama, a porodice mogu da uživaju u šetnji uz morsku obalu sve do Igala. U Herceg Novom mališani mogu da uživaju u brojnim igraonicama, u zabavi sa animatorima...

Kada je reč o samim plažama, ima ih dosta, a na mnogima od njih ćete naći pesak i plićak.

herceg novi.jpg
Youtube/Screenshot/The Amerikanka 

Petrovac

Još jedno mesto u Crnoj Gori gde porodice mogu zaista da uživaju. U pitanju je prilično mali grad, ali sa dovoljno prostranom plažom za opuštanje roditelja i dece. Uglavnom je šljunkovita, ali na nekim delovima ima i peska.

Mame i tate mogu da uživaju u šetnji glavnim šetalištem, ispod kojeg su smešteni razni restorani i prodavnice.

Ukoliko imate nešto stariju decu, možete da posetite i plažu Lučice koja je udaljena oko 500 metara od Petrovca i formira mali zaliv. Ona je nešto manja od gradske plaže, ali raspolaže zabavnim sadržajem za decu, poput vodenog tobogana. Inače, ova plaža važi za jednu od najlepših u Crnoj Gori.

BONUS VIDEO:

Kako na praktičan način da lako spakujete decu za more Tik Tok/betterwithchardonnay

(Yumama/N. Z.)