Leto je period kada mnogi odlučuju da odu na more, a Grčka je veoma čest izbor među građanima Srbije. Kada na letovanje idete sa decom, potrebno je da obratite pažnju na nekoliko stvari, između ostalog da voda bude plitka i da ima prirodne hladovine, da nije prevelika gužva na plažama, ali i da u blizini imate šetališta gde možete da uživate u šetnji sa mališanima.

Takođe, poželjno je da odmor planirate tako da izbegnete najtopliji deo leta, da razmotrite kolika udaljenost do destinacije za vašu porodicu dolazi u obzir i da računate na pravljenje pauza u putu.

Kada je u pitanju sam izbor destinacije, evo kojih pet su najbolje u Grčkoj za odmor sa decom, prema pisanju nikana.gr.

1. Vurvuru (Sitonija, Halkidiki)

Vurvuru na Sitoniji ima dugačku plažu sa prirodnom hladovinom, a dvorišta mnogih smeštaja vode direktno do plaže, koja je inače od sitnog peska. Plitka voda pogoduje uživanju i bezbednosti mališana, a pogodno je i to što na plaži ima hladovine.

2. Toroni (Sitonija, Halkidiki)

Velika peščana plaža i igrališta na plaži su sjajna kombinacija za malu decu. Dobra strana je to što je plaža veoma velika, pa nema mnogo gužve, a na srednjem delu plaže se može naći i prirodna hladovina.

Dani su na ovoj obali veoma dugi, voda topla, a postoji i šetalište duž mora.

3. Stavros (Solunska regija)

Smešten u podnožju planine, Stavros je poznat po kombinaciji čistog vazduha i isparenja iz mora, koja sjajno utiče na zdravlje dece i odraslih. Plaža u ovom mestu je peščana, voda je plitka, a mnoštvo drveća obezbeđuje prirodnu hladovinu.

Ovaj grad nudi mnoštvo aktivnosti za sve generacije, poput zabavnog parka i igračaka za decu, ali i raznih prodavnica u kojima se nudi sve što je potrebno za kvalitetan odmor.

stavros.jpg
Shutterstock 

4. Pahis plaža, Tasos

U pitanju je jedna od najpoznatijih organizovanih plaža u Grčkoj, koja je omiljena među mnogim porodicama sa decom jer je okružena borovima, te na njoj ima dosta hladovine. To znači da mališani mogu bezbrižno da se igraju zaštićeni od sunca.

I ova plaža je od finog, sitnog peska, a voda je plitka.

5. Skala Potamia, Tasos

U pitanju je prelepo mesto na istočnoj obali Tasosa, koje je idealna destinacija za miran porodični odmor. Plaža je peščana, kako na obali, tako i u vodi, a poznata je i po tome što je voda veoma plitka, zbog čega najmlađi uživaju.

Postoji prirodna hladovina na nekim delovima plaže, a klima u ovom mestu je prilično prijatna jer su noći prohladne.

BONUS VIDEO:

Kako na praktičan način da lako spakujete decu za more Tik Tok/betterwithchardonnay

(Yumama/N. Z.)