Kako planiranje godišnjeg odmora sigurno je odavno aktuelno i vaši klinci koji su se raspustili verovatno imaju velika očekivanja. Evo šta psiholog savetuje, kada se pravi plan za letnji godišnji odmor sa decom:

„Generalno, ne postoji „pravi način“ da se organizuje letnji odmor. Ono što nekim roditeljima odgovara, drugima nikako ne odgovara“, rekla je ona i dodala da je slična situacija i sa decom.

Prema njenim rečima, organizacija letovanja dece zavisi od uzrasta, sklonosti i interesovanja, kao i od materijalne situacije i ličnog položaja roditelja. Stručnjak je primetila da neka deca više vole da provode vreme okružena vršnjacima u letnjem kampu, dok druga više vole da putuju, opuštaju se sa bakom ili se bave sportom. Roditelji treba da uzmu u obzir interesovanja svoje dece i planiraju odmor vodeći računa o njihovim finansijama.

Psiholog je pojasnila da odrasli treba odgovorno pristupe raznim ograničenjima, na primer, vremenu provedenom za računarom ili u šetnji, i mudro ih postave. Dakle, ako je dete zainteresovano za video igrice, onda će ga biti nemoguće držati podalje od njegove omiljene aktivnosti celog leta – treba tražiti ravnotežu.

Pored toga, Malakhova je naglasila da je neophodno pre svega brinuti o bezbednosti svoje dece i pobrinuti se da ne provode mnogo vremena na suncu bez zaštite i uvek ih hidrirati pre svega vodom.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Igranje s vodom razvija bebinu motoriku TikTok/laurenroseee26x