Sva deca obožavaju da jedu krokete od piletine ali ne morate ih kupovati gotove i peći u dubokom ulju. Čak je veoma jednostavno da ih sami napravite u zdravijoj varijanti, sa dodatkom povrća po izboru. Kombinujte ono što deca vole i ne vole mnogo da jedu, kako bi isprobali i neke nove ukuse

Sastojci:

  • 1 srednja šargarepa 80 g
  • 200 g karfiola
  • 450 g mlevene piletine
  • 2 kašičice začina po izboru- origano, bosiljak, majčina dušica, ruzmarin
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 80 g prezli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180C. Dodajte karfiol i šargarepu u procesor za hranu i mešajte dok se ne iseckaju na sitno. U veliku posudu dodajte sve sastojke. Mešajte dok se ne sjedine. Zahvatite oko 1 kašiku mešavine i rukama oblikujte kuglice. Dodajte prezle u veliki tanjir ili činiju. Uvaljajte u prezle loptice. Lagano poravnajte. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte uljem, da bi kroketi bili hrskaviji (opciono). Pecite 20-25 minuta, prevrćući posle 10 minuta na drugu stranu. Služiti tople.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO: 

Kako se sprema rolovana piletina? Kurir