Vreme je za Novu godinu i prazničnu čaroliju! Počinje sezona lampica, novogodišnjih jelki, ukrašavanja, ali i kućnih projekata u kojima zajedno mogu da učestvuju i kreatvno da se izraze roditelji i deca. Pored kićenja jelki, crtanja novogodišnjih motiva sprejem po prozorima i pakovanjem poklona, možete da napravite slatki praznički kalendar (advent kalendar).

U prodavnicima se pred praznike prodaju razni advent kalendari sa crtanim likovima, a veći sa više slatkiša skuplji su od 1.000 dinara. Ali zašto ne bismo malo maštali, zabavili se i uposlilo ruke. Za izradu "uradi sam" advent kalendara potrebno vam je 31 kartonska rolna od  toalet papira, slatkiši, lepak, crveni papir, novogodišnje nalepnice sa brojevima za datume.

Zalepite rolne od toalet papira jedne za druge tako da formirate oblik jelke. Uzmite šablon od jelke od rolni tako što ćete ga nacrtati na crvenom papiru, iseći, pa zalepiti ispod kolutova, pa obmotajte jelku takođe crvenim papirom. U svaku šupljinu od rolni stavite po jedan slatkiš, pa preko zalepite nalepnice sa brojevima datuma i novogodišnjim motivima. Na vrhu probušite malo kartonsku rolnu i provucite mašnicu da možete da okačite jelku.

Poklonite advent kalendar detetu za doček Nove godine i recite mu da ga od 1. januara do kraja meseca svakog dana očekuje po jedno slatko iznenađenje. U januaru svakog jutra dete može da probuši rupicu na advent kalendaru za taj dan i izvuče slatkiš.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Ceo postupak pripreme pogledajte u video prilogu ispod!

Kako da sami napravite advent kalendar za decu TikTok/bestofchristmass

(Yumama/T.A.S.)

BONUS VIDEO:

Jeftino i lako, napravite hit novogodišnju dekoraciju TikTok/marilyn.2685