Bliži se Uskrs, a svi koji imaju decu znaju koliko ovaj praznik njima pričinjava radost. Kako bi sve proteklo u sreći i veselji, mame se trude da imaju što simpatičnija jaja, ali i da hranu prilagode tim motivima.

Jedan od vrlo zanimljivih predloga, ali i vrlo jednostavnih jesu mafini koji na sebi nose preslatko pilence. Ono što je sigurno jeste da će se svako dete obradovati, ulepšaće trpezu, a vrlo je jednostavno.

Kako da napravim mafine piliće?

Napravite mafine po vašem omiljenom receptu, a potom pripremite šlag u žutoj, narandžastoj i roze ili plavoj boji. Svaku boju naspite u kesu za zamrzivać i odsecite vrh. Kesu sa žutim šlagom možete malo šire odseći, dok ostale treba da su usko probušene kako biste preciznije pravile šare.

Žutim šlagom napravite dve kugle koje stoje jedna na drugoj. Donja neka bude veća jer predstavlja telo pileta, a gornja mala jer predstavlja glavu. Narandžastim šlagom napravite nogice i nosić, a onda ubodite dve mini kuglice (na primer neke bombonice ili na kraju i to iscrtajte šlagom), da predstavlje oči i roze ili plavom bojom napravite mašnice.

Pogledajte kako taj postupak izgleda:

Kako napraviti mafine piliće za Uskrs TikTok/celiassugarworks

Ako nemate recept za mafine, evo jednog najjednostavnijeg:

Najlakši čokoladni mafini

Potrebno je:

  • 4 jaja.
  • 4 kašike meda.
  • 200 g čokolade za kuvanje.
  • 1 maslac.
  • 16 kašika brašna po izboru.

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaja i med, dok u drugoj pomešate istopljeni maslac i čokoladu. Sjedinite obe smese, a nakon toga dodajte brašno.

Naspite u kalupe za mafine ali nemojte da prepunite jer mogu da izađu kako budu narastali u rerni. Pecite na 220 stepeni, nekih 15 minuta.

Mafini, čokoladni mafini
Shutterstock Čokoladni mafini

(Yumama)