Kada stigne beba dosta toga se menja, a kada je više dece u priči odnos partnera može da eskalira. Možda neke stvari koje vas ranije nisu nervirale, sada počinju da izlaze na površinu, a možda vas neki postupci i ponašanje i posle toliko godina braka i dalje izluđuju. To nas je inspirisalo da pitamo sve mame u Srbiji šta ih najviše nervira kod muževa od kada imaju decu.

Mame su se baš raspisale i dok su neke istakle da ih ništa ne nervira, veći je broj onih koje su otvoreno navele situcije i osobine. Da li su u pitanju hormoni ili ne, veliki broj žena navodi da ih "nervira baš sve kod muževa!", ali bilo je i onih simpatičnih komentara:

"Nervira me što pred njim moram da budem smirena, da ne vičem na decu, dok se on dere kao magarac."; " Što je veće dete od naše dece"; " A bolje pitanje je: šta me ne nervira"; "Ako počnem da nabrajam iznerviraću se tako da..."; "Što njegove mane imaju i sva naša deca." 

Međutim nije uvek ponašanje glavni "okidač", često su to "tipični muški"  komentari koji mogu da izbace iz takta.

"Ti si makar kući pa spavaš kada ja odem na posao. Ubije me sa tim svako jutro u 7 časova, a kada ode ja ostanem sa dve bebe koje vrište i neće da spavaju pošto ih je probudio njegov alarm!"

svađa u vezi.jpg
Shutterstock Svađa

"Od čega si umorna, pa nije teško biti sa decom, a hrče sve u 16 ni nečuje nit vidi što ja nespavam celu noć."

Tu su i komentri kao "Što si tako nervozna i stalno vičeš na decu.";  "Radim osam sati težak posao, treba mi da spavam noću.";  "Stalno ti nešto smeta, takva nisi bila ranije".

Većina žena je na kraju priznalo da ih najviše izluđuju dve stvari kada im muž noću spava kao "beba" i uopšte ne reaguje na plač i kada dođe sa posla i kaže da je mrtav umoran i da mu treba malo da odmori. Mnogi će vam reći da je to samo faza, ali pazite samo da to preterano nerviranje ne pređe u naviku. Pokušajte dolaskom deteta pre svega da postanete tim, a ne ljuti neprijatelji.

(Yumama)