Sada je pravo vreme da pravimo one omiljene slatkiše sa jagodama. Ova brza poslastica će biti začas pojedena.

Potrebno je

Za biskvit:

- 2 belanca

- 2 supene kašike kristal šećera

- 2 žumanca

- 2 i po supene kašike brašna

Za fil:

- 100 g topljene bele čokolade

- 3 žumanca

- 50 g kristal šećera

- 250 ml mleka

- 1 kesica želatina

- jagode

Priprema:

Sastojke za biskvit izmiskirati i presuti u kalup. Peći na 180 stepeni 8 minuta. Preko vrelog biksvita staviti 2-3 kašike hladnog mleka.

Umutiti žumanca sa šećerom pa ubaciti u 250ml mleka. Kuvati dok se ne zgusne smesa. U nju dodati otopljenu belu čokoladu i aktivirani želatin. Fil lepo sjediniti. Po obodu kalupa redjati jagode pa sipati fil. Po želji dodati i jagode u sredinu fila. Ostaviti da se hladi. Dekorisati po ukusu.

Probajte i...