Sada je pravo vreme da pravimo one omiljene slatkiše sa jagodama. Ova brza poslastica će biti začas pojedena.
Potrebno je
Za biskvit:
- 2 belanca
- 2 supene kašike kristal šećera
- 2 žumanca
- 2 i po supene kašike brašna
Za fil:
- 100 g topljene bele čokolade
- 3 žumanca
- 50 g kristal šećera
- 250 ml mleka
- 1 kesica želatina
- jagode
Priprema:
Sastojke za biskvit izmiskirati i presuti u kalup. Peći na 180 stepeni 8 minuta. Preko vrelog biksvita staviti 2-3 kašike hladnog mleka.
Umutiti žumanca sa šećerom pa ubaciti u 250ml mleka. Kuvati dok se ne zgusne smesa. U nju dodati otopljenu belu čokoladu i aktivirani želatin. Fil lepo sjediniti. Po obodu kalupa redjati jagode pa sipati fil. Po želji dodati i jagode u sredinu fila. Ostaviti da se hladi. Dekorisati po ukusu.
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji