Danas u vaše kuhinje stiže jedno pravo prolećno osveženje. Lenka i ja smo spremale musaku od povrća. Brzinski gotovo, ukusno, lagano jelo.  

MUSAKA OD POVRĆA

Potrebno je:

- glavica crnog luka

- 400g mlevenog mesa

- jedna tikvica

- jedan plavi paradajz 

- dva crvena paradajza

- dva jajeta

- jogurt

- suvi začin

Priprema:

Prvo treba propržiti luk i mleveno meso. Vatrostalnu podmazati uljem. Zatim na kolutove iseckati tikvicu, pa poređati kao prvi sloj u posudi. Preko toga sipati meso. Iseći crveni paradajz na kolutove, pa poređati preko. Isto tako i plavi. Ni jedan ni drugi ne treba ljuštiti. Naravno, meso i sve povrće začiniti. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 15 minuta. Umititi jaja, dodati jogurt (po želji, zavisi koliko volite da prekijete), izvaditi iz rerne, preliti i ostaviti otvorenu posudu dok se jelo ne zapeče.

Povrće za Lenku

Potrebno je:

- malo luka

- šargarepa

- krompir

- tikvica

- jaje

- grčki jogurt 

- so

Priprema:

Skuvati povrće i jaje. U zavisnosti od toga koliki je bebac, ispasirajte ili izgnječite i pomešajte povrće i jaje. Dodati dve kašičice grčkog jogurta.

Prijatno, drugari.

Sofija i Lenka

Probajte i...