Uživaćete u ovoj domaćoj poslastici.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 100 ml jogurta
- 3 kašike šećera
- 200 g brašna
- 100 ml ulja
- 1 kašika kvalitetnog kakaoa
- 200 g džema od kajsija (ili po izboru)
- 50 g seckanih oraha
- 1 prašak za pecivo
Za glazuru:
- 100 ml slake pavlake
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno sa praškom za pecivo, jogurt, ulje, kakao, seckane orahe i sve dobro izjednačite. Sipajte u pleh dimenzija 30×18 cm obložen pek papirom i zatim dodajte džem u smesu kašičicom, pa prostresite pleh (dodajte jednu po jednu kašičicu). Pecite na 200°C nekih 40-50 minuta.
Slatku pavlaku, čokoladu i ulje otopite, pa ohlađen kolač isecite na kocke i prelijte glazurom.
Pročitajte i...
Svaka 2 minuta u svetu umre jedna trudnica ili porodilja: Prof. dr Ljubić otkrio koji su glavni uzroci
Aleksandra u 66. godini rodila deseto dete: Zatrudnela prirodnim putem, lekar objasnio kako je to moguće
Od koga beba nasleđuje krvnu grupu i Rh faktor? Evo zašto je to važno i kada može da zakomplikuje trudnoću
Kakva imena će nositi deca u Srbiji 2050. godine? Neka ćete jedva moći da izgovorite
Smeju li trudnice da piju čajeve? Doktorka otkrila koji su bezbedni, a koje treba da izbegavate i zašto