Ovo ukusno posno jelo će postati neizostavno na vašem meniju.

Potrebno je:

- par fileta soma

- 2 šargarepe

- 100 g pirinča

- 1 veza mladog crnog luka

- so, biber

- 1 kašičica začinske paprike

- beli luk u granulama

- peršunov list

- ulje

-2 kašike kukuruznog brašna

- 1 kašika prezli

Priprema:

Na ulju propržite sitno seckan mladi luk i šargarepu, dodajte opran pirinač i 3 šolje vode, pa kuvajte na tihoj vatri. Pred kraj dodajte so, biber i peršunov list.

Ribu isecite na komade, pa je malo krpom osušite. Pospite sa belim lukom u granulama. Na foliju stavite kukuruzno brašno i prezle. Po želji dodajte suvi začin, so, začinsku papriku i sve izmešajte. Kroz to dobro provucite i pritisnite ribu sa svih strana.

Pleh premažite uljem, pa svako parče umočite u ulje u tepsiji sa jednom stranom i ređajte jedno do druge. Sipajte pirinač, pa rasporedite. Pecite na 210°C oko 25-40 minuta da se lepo zarumeni u zavisnosti od rerne.

Uz ovaj ukusan ručak možete pripremiti i posnu poslasticu, kako bi ugođaj bio potpun.

Probajte i: