Ovo ukusno posno jelo će postati neizostavno na vašem meniju.
Potrebno je:
- par fileta soma
- 2 šargarepe
- 100 g pirinča
- 1 veza mladog crnog luka
- so, biber
- 1 kašičica začinske paprike
- beli luk u granulama
- peršunov list
- ulje
-2 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašika prezli
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckan mladi luk i šargarepu, dodajte opran pirinač i 3 šolje vode, pa kuvajte na tihoj vatri. Pred kraj dodajte so, biber i peršunov list.
Ribu isecite na komade, pa je malo krpom osušite. Pospite sa belim lukom u granulama. Na foliju stavite kukuruzno brašno i prezle. Po želji dodajte suvi začin, so, začinsku papriku i sve izmešajte. Kroz to dobro provucite i pritisnite ribu sa svih strana.
Pleh premažite uljem, pa svako parče umočite u ulje u tepsiji sa jednom stranom i ređajte jedno do druge. Sipajte pirinač, pa rasporedite. Pecite na 210°C oko 25-40 minuta da se lepo zarumeni u zavisnosti od rerne.
Uz ovaj ukusan ručak možete pripremiti i posnu poslasticu, kako bi ugođaj bio potpun.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna