U ovoj ukusnoj piti će uživati baš svaki član vaše porodice, a mnogi će vam tražiti i recept. U fil možete da dodate rendani krompir, mladi luk ili praziluk, spanać, blitvu…

Pogledajte koji sastojci su vam potrebni!

Potrebno je:

-3 jajeta

-1 kašičica soli (ako je sir jako slan stavite manje soli)

-6 kašika kisele pavlake

-300 g sitnog sira

-500 ml mleka

-100 ml ulja

-500 g kora za pitu

Priprema:

Umutite jaja, a zatim dodajte so, sir, pavlaku, mleko i ulje. Tepsiju premažite uljem i na dno raširite jednu koru. Ostale listove kora savijte kao kada pravite lepezu i slazite jednu uz drugu dok ne popunite tepsiju. Tepsija treba da bude manja, otprilike kao polovina tepsije od rerne.

Preko složenih kora sipajte fil, sipajte i između kora. Ostavite da upije i odstoji jedno 15 minuta, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.

Uz ovo jelo možete servirati salatu po želji.

Probajte i: