U ovoj ukusnoj piti će uživati baš svaki član vaše porodice, a mnogi će vam tražiti i recept. U fil možete da dodate rendani krompir, mladi luk ili praziluk, spanać, blitvu…
Pogledajte koji sastojci su vam potrebni!
Potrebno je:
-3 jajeta
-1 kašičica soli (ako je sir jako slan stavite manje soli)
-6 kašika kisele pavlake
-300 g sitnog sira
-500 ml mleka
-100 ml ulja
-500 g kora za pitu
Priprema:
Umutite jaja, a zatim dodajte so, sir, pavlaku, mleko i ulje. Tepsiju premažite uljem i na dno raširite jednu koru. Ostale listove kora savijte kao kada pravite lepezu i slazite jednu uz drugu dok ne popunite tepsiju. Tepsija treba da bude manja, otprilike kao polovina tepsije od rerne.
Preko složenih kora sipajte fil, sipajte i između kora. Ostavite da upije i odstoji jedno 15 minuta, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
Uz ovo jelo možete servirati salatu po želji.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.