Savršeno jelo za dane bez mesa – paprike punjene krompirom su jeftino i vrlo zdravo jelo!
Potrebno je:
- 8 paprika
- 6 krupnih krompira
- 1 šargarepa
- 2 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1-2 čena belog luka
- ulje, so i biber
- peršun, suvi začin
Priprema:
Očistite paprike od semenki, a zatim krompir, šargarepu i luk oljuštite, izrendajte i začinite po ukusu. Jedan paradajz ispasirajte u blenderu, dodajte u smesu, sipajte i par kašika ulja, pa dobro izmešajte.
Napunite svaku papriku i ređajte u đuvečaru – nema potrebe da ih zatvarate, jer krompir neće da nabubri kao pirinač u klasičnim paprikama s mesom. Ostali paradajz ispasirajte, pa posolite, dodajte malo šećera, sipajte i malo ulja, pa ovu smesu prespite preko paprika. Pecite na temperaturi od 200 stepeni oko sat vremena.
Da paprike ne izgore, povremeno prekrijte papirom za pečenje.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.