Slana torta sa palačinkama od heljdinog i ječmenog brašna, filovana ajvarom, biljnim kačkavaljem i šunkom od tune. Ima li ukusnijeg posnog jela? Uživajte u ovom jednostavnom receptu.
Potrebno je:
- šolja heljdinog brašna
- šolja ječmenog brašna
- prašak za pecivo
- so
- kisela voda
- ajvar
- šunka od tune
- biljni kačkavalj
Priprema:
Pomešajte heljdino i ječmeno brašno, a zatim dodajte malo praška za pecivo, prstohvat soli i kiselu vodu po potrebi. Od tog testa ispecite palačinke.
Kada se prohlade, prve dve filujte sa ajvarom, treću rendanom šunkom od tune (ima je u većim prodavnicama), četvrtu ajvarom i rendanim kačkavaljem (posni - biljni) i tako do kraja.
Poslednju palačinku i samu površinu torte možete dekorisati tako što ćete narendati kačkavalj, a možete da dodate i malo ruzmarina, peršuna ili bosiljka kako bi izgledalo lepše.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.