Slana torta sa palačinkama od heljdinog i ječmenog brašna, filovana ajvarom, biljnim kačkavaljem i šunkom od tune. Ima li ukusnijeg posnog jela? Uživajte u ovom jednostavnom receptu.

Potrebno je:

- šolja heljdinog brašna

- šolja ječmenog brašna

- prašak za pecivo

- so

- kisela voda

- ajvar

- šunka od tune

- biljni kačkavalj

Priprema:

Pomešajte heljdino i ječmeno brašno, a zatim dodajte malo praška za pecivo, prstohvat soli i kiselu vodu po potrebi. Od tog testa ispecite palačinke.
Kada se prohlade, prve dve filujte sa ajvarom, treću rendanom šunkom od tune (ima je u većim prodavnicama), četvrtu ajvarom i rendanim kačkavaljem (posni - biljni) i tako do kraja.

Poslednju palačinku i samu površinu torte možete dekorisati tako što ćete narendati kačkavalj, a možete da dodate i malo ruzmarina, peršuna ili bosiljka kako bi izgledalo lepše.

Probajte i: