Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poboljšajte odnos sa svojim roditeljima: Saveti za rešavanje sukoba između majke i ćerke

Od ljubavi do mržnje... svaka porodica, pored harmonije, ima i one teške momente. I dok sa svojim detetom uspevate odlično da balansirate, često se dešava da u odnosu sa majkom bude problema. Pogledajte kako da izgladite sve nesuglasice.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Nijedan odnos nije idealan, jer smo jednostvno svi skrojeni drugačije. Sasvim često se dešava, posebno kada i sami stvorite svoju porodicu, da nastanu poteškoće u odnosu sa vašom majkom. Kako biste sa svojom majkom bolje funkcionisali (za slučaj da je trenutno odnos zategnut), obratite pažnju na savete koji slede.

Povezane vesti

Povezane vesti

Postavite realistička očekivanja od vašeg odnosa

Dok je neko u stanju da izgradi prijateljski odnos sa svojim roditeljima, kod drugih se sve svodi na neku vrstu obostrane tolerancije. U svakom je slučaju potrebno biti svestan toga šta može da nastane od datog odnosa. Možda vam nije suđeno da sa majkom imate najidealniji odnos, ali to ne znači da on nije ispunjen ljubavlju i poštovanjem.

Pronađite zajednička interesovanja

Stvari koje možete zajedno da radite mogu da vas zbliže, bilo da je u pitanju nedeljno planinarenje, odlazak u kupovinu ili poseta kozmetičkom salonu. Pobrinite se da odaberete aktivnost u kojoj ćete obe uživati i pronađite vremena za kvalitetnih sat-dva (ili više) sa svojom majkom. Ako ne možete da smislite nijednu aktivnost u kojoj biste obe uživale, predložite nešto sasvim novo, što će biti izazov za obe.

Birajte svoje bitke

Neke bitke su vredne borbe, dok je pri drugim bolje predati koplje. Umesto da uporno pokušavate da dokažete svojoj majci da povodom nečeg nije u pravu (što možda i nije toliko bitno), jednostavno se složite oko toga da svako ima pravo na svoje mišljenje. Setite se da ste vi i vaša majka odgajane u sasvim drugačijim vremenima i da ne nosite sa sobom ista iskustva. Ono što vi danas znate, vaša majka u vašim godinama možda nije znala (po pitanju vaspitanja dece, na primer) i vrlo joj teško može pasti ako je pokušavate ubediti da nije u pravu.

Naučite da oprostite

Zamerati nekom ko vam je jako blizak, poput rođene majke, toksično po vas same. Nezadovoljstvo koje nosite u sebi, jer stvari nisu protekle kako ste hteli i još uvek ima trzavica među vama, može pored svega da vam stvori i zdravstvene probleme. Ako odaberete da oprostite, nevezano za to što ste vi bili u pravu i što vaša majka nije načinila prvi korak, vi joj šaljete poruku kako treba da se ponaša prema osobi koja je deo nje.

Pročitajte i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica