Ukusna torta za sve prave ljubitelje čokolade.

Potrebno je:

Za testo:

-  55 g tamne čokolade

- 15 g putera

- 20 ml mleka

- 2 jajeta

- 90 g šećera

- 55 g brašna

- 10 g kukuruznog skroba

- 5 g prašaka za pecivo

Fil od tamne čokolade:

- 2 žumanceta

- 20 g šećera

- 90 ml mleka

- 90 g tamne čokolade

- 180 ml slatke pavlake

- 10 g želatina + mleko 50 ml

Fil od mlečne čokolade:

- 2 žumanceta

- 20 g šećera

- 90 ml mleka

- 90 g mlečne čokolade

-180 ml slatke pavlake

-10 g želatina + 50 ml vode

Fil od bele čokolade:

- 2 žumanceta

- 90 ml mleka

- 90 g bele čokolade

- 180 ml slatke pavlake

- 10 g želatina + 50 ml vode

Čokoladna glazura:

- 5 g želatina + 50 ml vode

- 20 g bele čokolade

- 90 g tamne čokolade

- 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Testo: Umutite žumanca i 45 g šećera, a zatim dodajte brašno i opet umutite. Otopite tamnu čokoladu, mleko i puter. Dodajte čokoladu u smesu sa brašnom i opet umutite. Zatim belenca umutite sa preostalih 45 g šećera i belanca dodajte u sada čokoladnu smesu. Sipajte smesu u kalup prečnika 20 cm i pecite na 180°C 25 minuta.

Fil od tamne čokolade: Otopite čokoladu sa mlekom i žumancima. Želatin pomešajte sa mlekom i ostavite 15 minuta po strani. Dodajte želatin u čokoladu koja se topi i promešajte. Zatim umutite slatku pavlaku. Dodajte čokoladu u šlag i promešajte. Sipajte po kori i rasporedite, pa ostavite u frižideru 20 minuta.

Fil od mlečne čokolade: Mleko, čokoladu, šećer i žumanca otopite. Želatin pomešajte sa vodom. Ostavite po strani 15 minuta, pa zatim dodajte u otopljenu čokoladu i promešajte. Umutite slatku pavlaku i dodajte čokoladu. Zatim još malo umutite. Sipajte preko fila od tamne čokolade i ostavite u frižideru 20 minuta.

Fil od bele čokolade: Pomešajte mleko, belu čokoladu, želatin (koji ste napravili kao u prethodnim). Dodajte u umućenu slatku pavlaku i promešajte. Sipajte preko fila od mlečne čokolade i ostavite u frižideru 20 minuta.

Čokoladna glazura: Pomešajte želatin sa vodom. U šerpu sipajte čokoladu, belu čokoladu, slatku pavlaku i želatin, pa otopite. Prelijte preko fila od bele čokolade, pa lepo rasporedite. Stavite u frižider 20 minuta.

Probajte i: