Recept za najukusnije medenjake od sastojaka koje uvek imamo u kući! Jeftin i brz, bez mleka i jaja, tako da je pogodan za posne dane. Prave se sa kuvanim paradajzom, da, da. Pogledajte šta vam je sve potrebno za ovu posnu poslasticu.

Potrebno je:

- 10 kašika soka od paradajza

- 10 kašika šećera

- 10 kašika ulja

- 2 kašičice cimeta (ili koliko volite)

- 1 kašičica sode bikarbone

- 500 – 600 g brašna

Priprema:

Dobro izmešajte sve navedene sastojke, a na kraju u smesu dodajte sodu bikarbonu, pa tek onda krenite sa dodavanjem brašna, dok ne dobijete meko testo.

Prekrijte ga i ostavite desetak minuta da stoji u frižideru. Možete razvući oklagijom i vaditi modlom (zanimljivih oblika) ili manjom čašicom, a možete oblikovati ručno krugove od testa, važno je da svaku malo pritisnete odozgo (da bude tanja - kao keks), a zatim ređajte u pleh.

Pleh možete podmazati ili staviti pek papir.

Pecite u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, ako ste pravili manje i tanje medenjake onda su gotovi i pre.

Čuvajte u kutiji na suvom mestu.

Probajte i: