Obradujte ukućane pravim domaćinskim obrokom. Danas na meniju – Juneći gulaš.

Potrebno je:

- 500 g junećeg šola (meso od buta)

- 2 glavice crnog luka

- 3 čena belog luka

- 2 veće šargarepe

- bela zelen

- jedna kašika brašna

- lovorov list

- biber

- so

- mlevena crvena paprika

- peršun

- suvi biljni začin

Priprema:

Iseckajte i propržite crni luk da blago porumeni. Dodajte meso, ispržite ga sa obe strane tako da ne bude crveno. Sipajte vodu, pa zatim dodajte i ostalo povrće koje ste prethodno iseckali.

Stavite malo od svih začina i 2-3 lovorova lista. Vode sipajte toliko da pokrije sve što se nalazi u šerpi. Smanjite temperaturu i ostavite da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno proveravajte, dodajte vode ako treba i promešajte. Kada je meso potpuno gotovo, u činiji pomešajte mlevenu crvenu papriku i brašno i razmutite sa malo vode da ne bude grudvica. Dodajte u meso i promešajte.

Ostavite da se sve lagano krčka još desetak minuta, uz povremeno mešanje. Probajte i dodajte ponovo začine. Iseckani svež ili suvi peršun dodajte na kraju. Uz ovaj ručak možete servirati testeninu ili pire. Prijatno!

Probajte i: